Diari La Veu del País Valencià
Puig confia que Ford mantinga la planta d’Almussafes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat convençut que “la solució definitiva a l’operativitat de Ford a Europa anirà vinculada al manteniment” de la planta que la multinacional té a Almussafes (la Ribera Alta), ja que és la més productiva d’Europa.

Puig s’ha expressat en aquestos termes després d’inaugurar la mostra d’estudis de Formació Professional ‘Avant FP-ERE’ en ser preguntat per l’anunci del tancament de la planta de Ford a Blanquefort (França), on fabrica caixes del canvi. Ha assenyalat que en aquestos moments la planta més productiva de Ford a Europa és Ford Almussafes, gràcies a l’acord social i al treball que han fet directius i treballadors en aquesta companyia, per la qual cosa està convençut que, “en aquest marc, la solució definitiva a l’operativitat de Ford a Europa anirà vinculada al manteniment de Ford Almussafes”.

Puig ha destacat la “preocupació i ocupació” del Consell per la reindustializació del País Valencià i, en aquest sentit, ha recordat la creació de la comissió específica bilateral entre Ford i la Generalitat, cosa que no s’havia fet fins a aquest moment. A més, ha assegurat que “una part fonamental de l’ocupació i de la indústria valenciana està vinculada a Ford” i ha assenyalat que, gràcies a Ford, el País Valencià té “un sector de l’automòbil i una indústria auxiliar molt potents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa