Diari La Veu del País Valencià
Calvo defensa que el govern estatal ha atés l’infrafinançament valencià

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha reivindicat aquest dilluns que, en els sis mesos de l’executiu que presideix Pedro Sánchez, s’han atés “qüestions importants” de “l’infrafinançament” del País Valencià. A més, ha remarcat que és un tema que el PP “va desatendre de manera immisericorde”.

En declaracions als mitjans de comunicació abans de pronunciar a la Universitat de València la laudatio de la professora Julia Sevilla, Calvo ha reivindicat que en el Govern d’Espanya són “conscients” de la falta de finançament dels valencians i han adoptat mesures.

Així, ha al·ludit a la via de la senda de despesa dels nous pressupostos i a “algunes decisions” que han anat prenent i amb les quals han “anat responent a algunes qüestions urgents” del País Valencià. “I més que ho continuarem fent quan tinguem uns nous Pressupostos Generals de l’Estat, en què donarem resposta a problemes” del País Valencià, ha assegurat Calvo.

Per això, la també ministra de Presidència ha manifestat que “tant de bo” es puguen tindre uns pressupostos per a 2019 i ha demanat al PP i a Ciudadanos que “no es col·loquen en la posició d’obstruir que a la Comunitat vinguen recursos que aquesta regió necessita”, sobre els quals en el govern espanyol són “particularment responsables i sensibles”.

Preguntada sobre la possibilitat que se celebren eleccions autonòmiques anticipades, Calvo ha refusat pronunciar-se perquè ha recordat que és una prerrogativa que correspon al president Ximo Puig, en funció dels interessos generals de la societat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa