Diari La Veu del País Valencià
Camps recorrerà contra la seua imputació en Gürtel perquè o hi ha cap element que la sostinga

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps recorrerà contra la seua imputació en la peça que investiga contractacions del Consell amb societats de la trama Gürtel perquè considera que “no hi ha cap element fàctic o declaració” que la sostinga. Així ho han indicat a EFE fonts de la representació jurídica de Camps, els qui han assenyalat que l’acusació del jutge del cas Gürtel, que investiga l’adjudicació a Orange Market d’un contracte de la fira turística Fitur 2009, “manca de qualsevol fonament jurídic”.

El jutge investigarà Camps a petició de la Fiscalia en la peça número 5 del cas Gürtel. En aquesta causa s’investiga l’adjudicació a Orange Market del contracte per al disseny i muntatge de l’expositor de la Generalitat per a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de l’any 2009.

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata creu que Camps va poder intervindre en l’adjudicació del contracte i basa les seues sospites en revelacions d’acusats en el judici pel finançament irregular del PP valencià, en el qual Ricardo Costa va assegurar que l’expresident va crear aquest sistema de finançament, la qual cosa va ser corroborada per Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez ‘el Bigotes’.

Per al magistrat, de les revelacions del judici s’extrau que la directora general de Promoció Institucional Dora Ibars –també investigada en la causa– depenia directament de Camps i que va ser ella qui va comunicar a les institucions valencianes que anaven a exposar en aquest estand que Orange Market seria l’empresa que executaria els treballs.

En paral·lel a aquesta adjudicació, que es va produir el 30 de desembre de 2008, s’estaven produint “intenses negociacions entre personal d’Orange Market i el PP de la Comunitat Valenciana” per a cobrar serveis que l’empresa de Gürtel havia fet al partit, destaca el jutge.

Com que Camps, diu De la Mata, va estar “directament relacionat” amb la contractació d’Orange Market pel PP valencià “per a diferents activitats relacionades amb la campanya electoral”, va poder “intervindre de manera decisòria en el sistema irregular de pagaments del PP de la Comunitat Valenciana a Orange Market”.

Per aquestes circumstàncies “sobrevingudes” resulta per al jutge “raonable i pertinent adreçar la investigació contra Camps, a qui s’inclourà com a persona investigada en aquesta peça” per a determinar si “està inclòs entre les autoritats superiors jeràrquicament” d’Ibars que van poder participar en la decisió.

Comparteix

Icona de pantalla completa