Diari La Veu del País Valencià
El veïnat de València sabrà quant costa cada servei municipal

València incorpora a l’Administració pública una ferramenta utilitzada en el món empresarial per a conéixer i analitzar els costos de cada servei. D’aquesta forma, l’Ajuntament valencià podrà tindre un major control i informació sobre les despeses públiques a l’hora de calcular taxes i preus públics i, a més, la ciutadania podrà saber quin cost té cada activitat i servei a l’Administració local, de manera que es promou una major transparència de les institucions. La comptabilitat de costos que aquest dimarts s’ha presentat al consistori tindrà en compte tant els costos directes com els costos indirectes; aquestos últims seran prorratejats i es preveuran diverses qüestions, com ara els serveis de personal.

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, qui ha presentat l’aplicació, ha destacat que l’Ajuntament es converteix així “en una de les primeres administracions locals amb aquesta ferramenta”. En el desenvolupament de la ferramenta s’han tingut en compte al voltant de 40 serveis i aquesta s’actualitzarà periòdicament per a aconseguir “una Administració més eficaç i eficient”, ha dit Vilar. Així mateix, ha indicat que no es volen reduir els costos de serveis bàsics però sí que es pretén que la ciutadania sàpiga el cost de cada servei.

Aquesta informació que estarà disponible a la pàgina de l’Ajuntament a principis d’any ha estimat de manera experimental el cost de les activitats dutes a terme en els exercicis de 2016 i 2017. Des de la Regidoria d’Hisenda s’ha recordat que el procés de càlcul es troba en fase embrionària i que, per tant, és “susceptible d’una revisió constant i una millora permanent”. Amb motiu de la posada en marxa d’aquesta aplicació, el funcionariat ha rebut també una sessió informativa aquest dimarts, ja que és fonamental la informació aportada pels serveis municipals a l’hora de calcular els costos.

Comparteix

Icona de pantalla completa