Diari La Veu del País Valencià
Condemnat a 8 anys de presó l’excalde de l’Alcora Francisco J. Tomás Puchol per abusar sexualment de dos menors

La secció primera de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat un home a huit anys de presó per abusar sexualment de dues germanes menors, filles d’una amiga, a les quals haurà d’indemnitzar amb 16.000 euros –8.000 a cadascuna– en concepte de responsabilitat civil. El condemnat és l’exalcalde de l’Alcora (l’Alcalatén) Francisco Javier Tomás Puchol, qui va ocupar l’Alcaldia d’aquest municipi entre 1995 i 2003 pel Partit Popular, segons ha pogut confirmar Europa Press.

La sala, a més, inhabilita l’acusat per a l’exercici de qualsevol professió o ofici relacionat amb menors durant quatre anys i estableix la mesura de llibertat vigilada durant cinc. Així mateix, estableix la prohibició d’aproximar-se a les víctimes a una distància de 500 metres de qualsevol lloc en què es troben i comunicar-se amb elles per un període de cinc anys superior a les condemnes imposades.

La sentència, feta pública aquest dimarts pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, condemna l’home per dos delictes continuats d’abús sexual a menors de 16 anys. Segons considera provat la resolució, l’acusat mantenia una relació d’amistat amb la mare de les víctimes.

Així, en desembre de 2016 es va personar en el domicili de la dona per a entregar-li uns diners que aquesta li havia demanat. Poc després, el processat se’n va anar amb una de les filles de la seua amiga, de 9 anys, i amb el seu germà menor a comprar uns dolços, encara que en realitat els va portar al seu despatx, on, després de dir al xiquet que es quedara pintant, va abusar sexualment de la menor. En altres ocasions anteriors l’acusat havia realitzat sobre la xiqueta tocaments, tant al seu despatx com al domicili de les menors. Aproximadament un any abans l’encausat havia realitzat actes similars sobre la germana d’aquesta menor.

Comparteix

Icona de pantalla completa