Diari La Veu del País Valencià
El projecte Tech4cv defensa el paper de les tecnologies habilitadores en la millora de la competitivitat empresarial

Més de 400 persones s’han donat cita a la Ciutat Politècnica de la Innovació de València entorn de les I Jornades en Tecnologies Habilitadores, que, en el marc del projecte Tech4cv, ha organitzat l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI) per a donar a conéixer les últimes novetats en tecnologies digitals, materials avançats, biotecnologies i tecnologies industrials avançades.

En la inauguració de l’esdeveniment a càrrec del vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, acompanyat de la directora gerent de l’Institut Tecnològic d’Informàtica, Laura Olcina, s’ha posat de manifest el paper de l’Agència Valenciana de la Innovació com “un nus de trobada sistemàtica entre la tecnologia, el coneixement i les empreses”. En l’acte s’ha posat també de manifest que “ha arribat el moment d’enfocar el futur, d’asseure’s a col·laborar tots junts, científics, instituts tecnològics i empreses”.

Reche, a més, ha ressaltat la importància del projecte Tech4cv “com un lloc on les empreses poden convertir les amenaces en oportunitats”. “És el moment d’assimilar el coneixement de major nivell en àrees com la robòtica, el big data i les tecnologies digitals, de manera que les empreses puguen competir a nivell global”.

Després de l’acte d’obertura, els assistents han pogut escoltar 5 ponències a càrrec d’experts de la talla del consultor internacional Marc Vidal; l’acabada de nomenar membre de la Real Acadèmia d’Enginyeria, Nuria Oliver, i el president de REDIT, Fernando Saludes.

Al llarg de les intervencions també s’ha presentat de forma detallada el projecte Tech4cv, de l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), com una aliança de centres de competències en habilitadors tecnològics per a la nova economia per a oferir solucions en tecnologies habilitadores a qualsevol empresa valenciana a partir de la combinació de coneixement i experiència dels diferents centres de competències.

Preparar-se per al futur

L’objectiu del projecte Tech4cv és preparar-se per al futur i facilitar el camí a les empreses cap a un model basat en la Innovació, la Tecnologia i el Coneixement.

En un context d’enorme incertesa econòmica i canvis accelerats, Tech4cv suposa un salt qualitatiu a l’hora d’innovar i col·laborar per a millorar la competitivitat de l’economia coordinant a tots els centres de competències en tecnologies habilitadores, universitats i empreses en una mateixa estructura capaç d’oferir informació objectiva i assessorament personalitzat sobre qualsevol tecnologia i habilitador, siga quina siga la grandària i el sector empresarial. Ja són més d’una vintena els projectes en diferents sectors avalats en els últims comités estratègics celebrats per l’Agència Valenciana de la Innovació.

A més, durant la jornada s’ha posat l’accent principalment en el paper que les Tecnologies Habilitadores jugaran com un factor diferencial gràcies al qual les empreses dels països més avançats podran diferenciar-se de la resta per a competir en nous mercats, com ara la fabricació avançada i les ciències biològiques, perquè, segons els estudis, en els pròxims 10-15 anys la majoria de productes i serveis disponibles estaran basats en Tecnologies Habilitadores.

8 workshops per a compartir experiències d’èxit

Durant la fase vespertina de la jornada s’han presentat diversos casos pràctics demostratius dels avantatges que pot suposar la integració de tecnologies habilitadores per a aconseguir una major eficiència en el procés de fabricació, de manera que els assistents valoren la possibilitat de la seua implantació en les seues empreses i l’impacte que aquestes tecnologies poden tindre en els seus processos productius.

Comparteix

Icona de pantalla completa