Diari La Veu del País Valencià
Detencions i càrregues dels Mossos en les protestes per la reunió del Consell de Ministres a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut set persones a Barcelona per les protestes dels CDR contra el Consell de Ministres, que està reunit a la Llotja de Mar. La primera detenció ha sigut a primera hora a Via Laietana i les altres sis s’han produït a la zona de Drassanes, un dels punts on hi ha hagut més tensió i on els Mossos han carregat per a dispersar els concentrats, que els llançaven pedres de grans dimensions, botelles i altres objectes. També hi ha hagut una càrrega a Via Laietana cap a les dotze i mitja. Diversos manifestants han intentat fer de mitjancers per a evitar que altres avançaren cap a la línia policial i, així, evitar els aldarulls però no ho han aconseguit. Un grup ha decidit retirar les tanques i els antiavalots han respost amb les porres.

La primera càrrega del dia ha sigut a l’avinguda Paral·lel, quan una de les columnes que avançava cap a la Llotja de Mar ha llançat tanques i altres objectes contra els agents. Grups d’encaputxats han desplaçat també contenidors i han llançat pintura per a dificultar l’acció policial.

La tensió ha continuat a Drassanes, tot i que alguns dels manifestants intentaven calmar els ànims i recriminaven als més violents les seues accions. Els Mossos han carregat i han detingut sis persones per enfrontaments amb els agents.

El detingut de primera hora de Via Laietana, arrestat per desordres públics, portava material que podria utilitzar-se per a fer artefactes explosius. La càrrega de Via Laietana ha sigut la darrera, després d’algunes hores de calma tensa amb centenars de persones concentrades davant del cordó policial situat a l’altura de l’edifici de Correus.

La Moncloa, però, ha restat importància a les protestes dels col·lectius independentistes que han provocat talls de carreteres i que han donat peu a enfrontaments entre policia i manifestants al centre de Barcelona. Fonts de l’executiu espanyol han apuntat que formen part de la “normalitat democràtica” i han destacat que hi ha menys manifestants que a Sevilla el 26 d’octubre, on es van sumar a la protesta els funcionaris de presons. “Sempre que hi ha un govern, hi ha gent que protesta”, han apuntat aquestes fonts, que han recordat que també hi havia concentrats al desplaçament de l’executiu a Valladolid. L’expressió del malestar per la gestió política, apunten, és “símbol de democràcia” i “és habitual” que es produïsquen talls de carreteres per tot tipus de reivindicacions. “No ens trobem fora del que és comú”, afegeixen, alhora que destaquen la “normalitat absoluta” amb què discorre el Consell de Ministres.

Comparteix

Icona de pantalla completa