Diari La Veu del País Valencià
Zaplana demana de nou la llibertat: És impossible que em fugue, vull defensar la meua innocència

L’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana assegura que és “impossible” que puga escapar-se d’Espanya perquè per a ell seria una “indignitat”, ja que assegura que és innocent dels càrrecs que se li imputen i vol defensar el seu honor i el seu nom.

En un comunicat remés a l’Agència EFE per la seua dona, Rosa Barceló –també investigada en la causa oberta del cas Erial–, Zaplana agraeix les recents peticions a favor de la seua posada en llibertat per qüestions d’humanitat per la leucèmia que pateix i per la qual està ingressat a l’hospital La Fe de València des de dimarts passat.

No obstant això, afirma que el seu estat de salut no és la principal causa de preocupació per a ell, encara que sí per a la seua família, els seus afins i els seus metges, perquè “per damunt d’això està la defensa del meu honor i el meu nom, i el record que del meu nom quede a les meues filles i néts”, manifesta l’exdirigent dels populars valencians.

Així mateix, assegura que és “innocent” perquè no ha sigut jutjat i pel “convenciment absolut de no ser responsable dels fets” dels quals se l’acusa en l’acte judicial que va provocar la seua detenció a València dos dies abans del seu ingrés a Picassent el passat mes de maig.

“Mai vaig cobrar cap comissió per unes adjudicacions públiques i mai vaig traure una pesseta o un euro de les administracions públiques a les quals vaig servir i de la labor de què em sent molt orgullós”, assenyala per a afegir que desconeix el contingut del sumari ja que està declarat secret per la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València.

D’altra banda, assenyala que se’l manté a la presó per la seua capacitat per a destruir proves i el risc de fugida, a la qual cosa respon: “El mateix resultat es podria haver aconseguit si, en lloc de la presó provisional, s’haguera acordat l’arrest domiciliari que, a més, haguera ajudat a la meua salut. No sé quina prova puc destruir després de set mesos de privació de llibertat ni qui es pot plantejar seriosament que en les meues condicions em fugue del meu país”.

Comparteix

Icona de pantalla completa