Diari La Veu del País Valencià
Podem veu indispensable redoblar l’aposta del Botànic i demana o caure en el triomfalisme

El síndic del grup parlamentari Podem, Antonio Estañ, ha assenyalat aquest dimarts en relació al discurs de Cap d’Any del president del Consell, Ximo Puig, que és “indispensable redoblar l’aposta del Botànic”. Estañ ha expressat la coincidència amb el president en qüestions com que l’Acord del Botànic ha permés deixar arrere el model “d’indignitat” que van ser els 20 anys dels successius governs del PP o l’amenaça a la democràcia que suposa la irrupció en la política de discursos d’ultradreta, xenòfobs i contraris a la igualtat entre homes i dones.

No obstant això, ha advertit que el discurs del president corre el risc de caure en el triomfalisme en relació a l’economia, ja que “encara no ha culminat el nou model que volem per a la Comunitat Valenciana”. Així, ha recordat que “queda molt de treball per fer per a crear ocupació de qualitat, per a protegir el nostre camp i indústria i per a lluitar contra l’economia submergida i la precarietat”.

Així mateix, Estañ ha remarcat que és necessari defensar el territori i el xicotet comerç, així com continuar implementant polítiques que milloren l’atenció sanitària, educativa i en serveis socials i persistir en la reclamació d’un nou sistema de finançament que siga just.

D’aquesta manera, el síndic de la formació morada ha insistit que “per a no tornar enrere, al pitjor del passat de la Comunitat, és fonamental redoblar l’aposta del Botànic, i Podem treballarà perquè el Consell avance sense repetir errors del passat, que tinga els peus a terra i s’ocupe dels vertaders problemes dels valencians i valencianes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa