Diari La Veu del País Valencià
Una dona amb cremades greus i 21 ferits per inhalació de fum en l’incendi d’una residència a Alzira

Una dona ha patit cremades greus i altres 21 persones han resultat ferides per inhalació de fum en l’incendi declarat aquest dimecres en la residència de la tercera edat Solimar a Alzira (la Ribera Alta), segons han informat fonts del Consorci de Bombers i Emergències. Del total d’atesos, romanen ingressades en centres hospitalaris dos dones: una resident de 86 anys, a l’hospital de Xàtiva, i una pacient amb cremades greus que ha sigut traslladada a la Fe de València el pronòstic de la qual és reservat, segons han detallat fonts de la Conselleria de Sanitat a Europa Press. La resta d’assistits, entre ells cinc policies, han sigut donats d’alta.

El succés s’ha registrat sobre les 3.14 hores d’aquest dimecres en incendiar-se el matalàs d’una habitació de la segona planta del centre, que compta amb un total de quatre altures i està situat en l’avinguda de la Mediterrània del municipi valencià. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diverses dotacions de bombers que han extingit les flames, han ventilat l’edifici i han evacuat part dels residents, mentre que la resta d’ancians han estat confinats a les instal·lacions.

Segons han indicat fonts de la Prefectura Superior de Policia, efectius del Cos Nacional i de la Local han sigut els primers a arribar a les instal·lacions i han començat a evacuar els residents fins que han arribat la resta de les dotacions. En el transcurs de la intervenció han hagut de ser assistits per inhalació de fum quatre agents nacionals i dos locals, cinc d’ells traslladats a hospitals encara que ja donats d’alta. El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) ha mobilitzat quatre ambulàncies de transport no assistencial, dos SAMU i un Suport Vital Bàsic (SVB) que han atés els ferits.

A l’hospital d’Alzira han sigut remesos cinc residents i quatre dels agents, ja donats d’alta tots ells; a Gandia, cinc ancians, també ja en bon estat; a Xàtiva, sis residents i un agent, dels quals roman en observació una dona de 86 anys, i a la Fe, la ferida amb cremades greus. Així mateix, han intervingut efectius de la Policia Local d’Alzira, de la Generalitat i de la Policia Nacional, segons Emergències. En la residència romanen treballant els agents de la Policia Científica per a determinar les causes de l’incendi que, segons els bombers, es va iniciar en un matalàs.

Comparteix

Icona de pantalla completa