Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat apel·la als informes de la UDEF perquè se seguisca investigant Camps per l’organització de la F1

L’Advocacia de la Generalitat ha decidit recórrer contra la interlocutòria del cas Valmor que va arxivar una de les peces en què tan sols quedava com a imputat l’expresident popular Francisco Camps, segons ha avançat la Ser.

En el seu escrit, l’Advocacia considera que existeixen sospitosos indicis de criminalitat contra Camps, per la qual cosa demana que es continue amb la investigació i que es torne a declarar com a investigada Belén Reyero –la mà dreta de l’excap del Consell–.

Així mateix, l’Advocacia defensa que els informes que va elaborar la UDEF, els diversos correus electrònics i les declaracions d’altres persones implicades exposen que Camps i Reyero van intervindre de manera directa en l’organització dels grans premis de la Fórmula 1 a València entre 2008 i 2012.

En el recurs s’adverteix que els fets evidencien com es va comprometre tot el sector públic autonòmic en un negoci que se sabia ruïnós des de l’inici, i per al qual es van eludir deliberadament els controls més rigorosos de l’Administració autonòmica, interposant societats mercantils públiques, sobre els actes de les quals i decisions no va existir cap control o fiscalització, ni de la Intervenció de la Generalitat ni de l’Advocacia de la Generalitat.

Així mateix, defensa que el sobreseïment està justificat només quan no existeix dubte que el fet és atípic o que l’investigat és indefectiblement innocent.

En cas contrari, apunta, si es tanca el procediment d’instrucció en casos més o menys discutibles, es retalla de forma prematura i forçada el Dret a la Tutela Judicial Efectiva.

L’Advocacia cita com a jurisprudència casos com la recent sentència del Tribunal de Comptes, del 27 de desembre, de la Secció d’Enjudiciament, que condemna els membres de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Madrid, en un procediment per abast, per la venda d’habitatges públics a un fons d’inversió especulatiu.

El cas Valmor està dividit en quatre peces i Camps figurava com a investigat en dos d’elles, l’arxivada (peça 1) i que la Generalitat ha recorregut ara, i la 4, en la qual hi ha 28 imputats i que investiga l’adjudicacions en 2007 i 2008 del disseny i construcció del circuit

Comparteix

Icona de pantalla completa