Diari La Veu del País Valencià
El PP claudica i ofereix a Vox ajudes als homes víctimes de violència domèstica

El PP oferirà a Vox una proposta per a desbloquejar la seua oposició al pacte d’investidura en forma d’ajudes als homes que hagen sigut víctimes de violència domèstica. La proposta –recollida aquest divendres en exclusiva per El Mundo– ja ha sigut ben rebuda per la formació d’extrema dreta, que reclama ara una negociació formal sobre altres punts com la immigració.

En declaracions a Onda Cero, el número dos del PP, Teodoro García Egea, ha obert la porta a aquesta possibilitat per a aconseguir el suport de Vox a la investidura a Andalusia. “Podem arribar a certs acords amb Vox”, ha afirmat, “no m’importa arribar a acords amb partits polítics, ho vaig fer en el passat” i “aquest és l’ànim del PP”. “Estic menys còmode parlant amb Puigdemont o amb Rufián que amb Vox”, ha sentenciat.

El secretari general del PP ha assegurat que aquest mateix divendres parlarà amb el número dos de Vox, Javier Ortega Smith, “amb tota normalitat” com ho faria “amb qualsevol altre partit” per a començar a “desfer” l’entramat socialista a Andalusia.

Egea ha assegurat que l’acord programàtic assolit entre PP i Ciudadanos és “un bon inici” que ens permetrà “fer lleis concretes” al Parlament, i “si Vox es vol sumar a aquest acord ens podem posar a treballar en les lleis que ho han de fer possible”.

Suport a la investidura però “sense imposicions”

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha fet públic aquest divendres un comunicat on ja no amenaça de no donar suport a la investidura de Juanma Moreno però reclama a PP i Cs una negociació formal que concloga amb un acord “detallat, públic i transparent”.

Abascal acull positivament el suposat oferiment del PP que publica El Mundo però adverteix que encara no ha rebut de forma oficial aquesta oferta i demana una negociació sobre altres punts. “Ens sembla absolutament necessari i lògic que s’obra una negociació transparent també amb Vox que tracte entre altres temes el problema de la immigració il·legal, el dret dels pares a elegir l’educació dels seus fills, la fiscalització de les subvencions, la reducció d’impostos i la despesa política”. També sobre “la devolució de competències i la supressió de les lleis ideològiques”, on Vox situa la llei contra la violència de gènere.

Abascal adverteix que la seua formació “no tolerarà imposicions” i alerta que el nou govern de Juanma Moreno “haurà d’escoltar i en alguna mesura assumir” les seues demandes si vol disposar del suport dels 12 diputats de Vox a la investidura.

Segons el líder del partit d’extrema dreta, la negociació “haurà d’incloure els dos partits que tindran responsabilitats de govern” perquè “és amb ells amb qui cal arribar a un acord que facilite el canvi”.

Per a Abascal, la posició de Vox “no pot ser més coherent i constructiva” i la resta de formacions –en referència a PP i Cs– haurien de “deixar de fer seguidisme de la propaganda histèrica de l’extrema esquerra i seure a debatre i pactar com a polítics seriosos i persones sensates”.

Comparteix

Icona de pantalla completa