Diari La Veu del País Valencià
Gascó acusa el Botànic de no voler fomentar l’anglés a les escoles valencianes

Imposar el valencià i no fomentar l’anglés. Aquesta idea és la que ha volgut traslladar la portaveu d’Educació del PPCV a les Corts, Beatriz Gascó, en una roda de premsa celebrada aquest divendres sobre la manera com el Consell està gestionant el sistema educatiu valencià. Així, segons la també diputada popular, el Botànic “ha enganyat les famílies amb un fals plurilingüisme” perquè els pressupostos de 2019, al seu parer, destinen més recursos econòmics a promoure el valencià que l’anglés. “Ens preocupa enormement l’aspecte lingüístic. El Consell va prometre a les famílies que els seus fills aprendrien l’anglés, però la llei d’estafa lingüística el bloqueja totalment”, ha manifestat.

En aquest sentit, Gascó ha indicat que en la secció d’educació dels comptes del proper exercici es poden trobar moltes mesures destinades a fomentar el valencià, com ara intercanvis entre l’alumnat de les zones castellanoparlants a zones valencianoparlants, càtedres per a estudiar el foment de les llengües minoritzades o plans per a impulsar la llengua en universitats de l’exterior. En canvi, la portaveu popular ha criticat que totes les esmenes que ha presentat el seu grup perquè l’alumnat estudie l’anglés, el Botànic les ha tombades. “La paraula que millor defineix com s’ha tramitat el projecte de pressupostos en la part educativa és sectarisme, ja que ens han tombat el 99,7% de les esmenes que vam presentar. Tenen molt clar el seu full de ruta i volen imposar el seu model educatiu”, ha criticat.

Gascó ha citat algunes de les esmenes de la seua formació com ara beques de 2 milions d’euros perquè l’alumnat de secundària amb bons expedients acadèmics puga estudiar en països estrangers o implantar metodologies perquè determinades assignatures es facen en anglés. “El Botànic ens ha negat totes aquestes propostes. Fugen de l’anglés, de l’èxit i del talent”, ha asseverat.

“Els mateixos passos que a Catalunya”

La parlamentària popular també ha volgut recordar altres esmenes que van presentar perquè el sistema educatiu valencià “no seguira els mateixos passos que el català”. Així, ha assenyalat que van proposar la creació de grups d’inspectors perquè supervisaren tot el material docent i també “perquè la política de qualsevol partit eixira de les aules”. Gascó, així mateix, ha lamentat que el govern valencià haja eliminat les avaluacions diagnòstiques, el premi al mèrit en educació i el batxillerat d’excel·lència.

Comparteix

Icona de pantalla completa