Diari La Veu del País Valencià
Els conductors de l’EMT de València decideixen mantindre l’uniforme blau i no canviar-lo a morat

La majoria de conductors d’autobús de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha decidit mantindre el blau tradicional en les camises i polos per sobre del morat, l’opció prioritària respecte del rosa, el taronja i el verd pistatxo. En els nous uniformes es diferencien per primera vegada els patrons de dona i home, es dona a triar entre polo o camisa de mànega llarga i pantalons curts o llargs i s’estableix la fi de l’obligatorietat de portar corbata.

En principi, l’enquesta a la plantilla plantejava una elecció d’uniformes amb pantalons blau marí i el color rosa, morat, taronja o verd per a les camises. Això va provocar el malestar d’alguns sindicats, que els consideraven “inadequats”, i va fer que l’empresa acordara un dia després obrir una segona ronda entre el més votat dels quatre i el blau.

La votació es va tancar aquest dimecres, 2 de gener, amb la participació voluntària d’un total de 396 persones, més d’un terç de la plantilla, per a opinar sobre el color de les camises i polos que lluiran en els pròxims anys. L’opció més votada (64,4%) és el blau, seguida del morat (29,5%), amb un 6,1% de vots invàlids, detalla la companyia en un comunicat.

Al marge del color, la nova vestimenta diferenciarà per primera vegada entre els patrons d’home i dona, amb una millor qualitat de les peces. Els pantalons incorporen un nou disseny que pretén fer més còmoda la conducció, les camises també eliminaran accessoris que no aporten comoditat i la jaqueta passarà a ser menys rígida i més confortable.

Es tracta de la primera vegada que la plantilla de conductors participa en un procés participatiu per a decidir sobre la seua roba de treball, en un concurs públic que “no eixia des de 1992”. Aquesta convocatòria s’ha celebrat després que els representants dels treballadors feren les seues aportacions als plecs en el Comité de Seguretat i Salut. Una vegada es va conéixer l’empresa adjudicatària, l’EMT va posar en marxa l’enquesta perquè la plantilla triara els nous colors de la roba i feren aportacions per a millorar l’uniforme.

“Després de dècades prorrogant-se un contracte de manera irregular, la direcció ha licitat un nou contracte que conté molts avantatges i que aclareix els deures del sol·licitant, i en el qual també s’ha deixat a la plantilla triar el color”, destaquen des de la companyia que presideix el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Comparteix

Icona de pantalla completa