Diari La Veu del País Valencià
El Consell destinarà 3,8 milions d’euros als consultoris mèdics de municipis en risc de despoblació

La Generalitat posarà en marxa un pla de millora i dignificació de les instal·lacions d’atenció mèdica que són titularitat dels ajuntaments –és a dir, els consistoris municipals– en municipis amb risc de despoblació. Així ho ha anunciat aquest dissabte al matí el president Ximo Puig en un acte a Morella, on també ha comunicat la posada en marxa el 15 de gener d’una SAMU per a atendre els municipis dels Ports i del Mestrat. Aquesta ambulància se suma a la que ja es va posar en funcionament l’1 de gener a Vilafranca.

El pla anunciat per Puig, en el marc del combat de la Generalitat contra el greu problema del despoblament a l’interior del territori, té prevista una inversió total de 3,8 milions d’euros. “Es tracta de garantir unes instal·lacions adequades on acudeixen les persones quan tenen un problema de salut, independentment de les circumstàncies demogràfiques del municipi on residisquen”, argumenten des de la Generalitat.

En total hi ha tres convocatòries d’ajudes. Una d’elles ja està adjudicada i suposarà la millora dels consultoris auxiliars de titularitat municipal de 46 pobles de l’interior; al llarg d’aquest mes es posaran en marxa les altres dues. Des de la Generalitat indiquen que només en una ocasió s’havia obert una convocatòria com aquesta i que va ser en 2011.

Puig ha visitat aquest dissabte les obres del Centre de Salut de Morella, que van començar el 17 de desembre. Ha estat acompanyat per la directora general d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, i per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. Les obres consisteixen en una millora important del centre, característic per estar emmarcat en l’antiga església de Sant Miquel. L’accessibilitat a tot l’edifici, la millora en el servei sanitari i la incorporació del servei de radiologia –que acaba de licitar-se– són les principals característiques d’aquesta actuació.

Comparteix

Icona de pantalla completa