Diari La Veu del País Valencià
Reduir hores al professorat de Secundària i més aules de 2 anys gratuïtes: els propòsits de Marzà per a 2019

La reducció d’hores del professorat d’Educació Secundària, la recuperació de tots els tutors de Primària i continuar augmentant les aules de 2 anys gratuïtes seran algunes de “les línies mestres” del curs 2019-2020.

Així ho ha asseverat el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en una entrevista concedida a Europa Press en què ha mostrat la seua voluntat de continuar aprofundint en aspectes com la innovació educativa i la formació del professorat, “que potser no és el més mediàtic, però si el més efectiu”, ha defensat.

Entre les millores que, segons el titular d’Educació, s’estan planificant per al pròxim exercici lectiu amb la finalitat d'”afavorir els espais d’innovació pedagògica” figura que la reducció horària s’estenga a tot el professorat de Secundària. “Estava en 20 hores, hem baixat a 19 als tutors i als docents que treballen per àmbits i volem baixar-les a tots”.

L’inici de curs, ha agregat, serà “una fita” en aquesta direcció, igual que “la recuperació de tots els tutors de Primària”. “Enguany s’han recuperat més de la meitat però volem començar el curs amb tots”, ha postil·lat.

Una altra de les mesures aplicades durant la present legislatura en què el Consell pretén aprofundir és la gratuïtat en l’etapa d’infantil. Així, ha avançat que el curs vinent es continuarà ampliant el nombre d’aules gratuïtes de 2 anys en centres públics i s’apujarà, també, el bo infantil. “És un dels principals eixos que hem fet”, ha remarcat el conseller, qui ha ressaltat les més de 14.400 places escolars gratuïtes per a l’alumnat de 2 anys en les 485 aules d’aquest nivell a les ‘escoletes’ municipals, les 134 aules de 2 anys dels col·legis d’Infantil i Primària i les 116 aules d’aquest tram d’edat de les escoles de la Generalitat.

Més pressupost per a les ajudes

“I volem continuar creixent de les diferents maneres en què podem fer-ho; com a les escoles municipals ja està tot fet, s’obriran més aules de 2 anys en centres d’infantil i primària i es posaran més recursos per al bo infantil, amb 9 milions d’euros més”, ha argumentat Marzà, que ha fet notar que aquesta ajuda ha passat “de 27 milions amb el PP a 51 amb el Botànic”. En aquest punt, ha remarcat que per a ell i per al seu equip “el treball a llarg termini” és que la totalitat del tram de 2 anys siga gratuït “tant si és de titularitat pública com si no”. “Treballem per a, més prompte que tard, fer els 2 anys gratuïts per a tota la ciutadania”, ha afegit.

Preguntat per les crítiques de la plataforma Salvem 0-3 a la seua gestió, el conseller ha negat que hi haja “un decreixement exponencial” de guarderies i ha considerat que hi ha centres “que igual que es creen es tanquen d’una forma natural”. “El que sí que hi ha des que hem arribat al govern són 6.050 alumnes més apuntats al 0-3 malgrat el descens de natalitat, per la qual cosa per a nosaltres el resultat global de les polítiques és molt positiu, ja que som l’únic territori que puja aquest alumnat malgrat que baixen els naixements”.

Finalment, ha apuntat que “el que no s’explica per part de la patronal privada és que la immensa majoria de les aules municipals són de gestió privada i, per tant, estan tenint eixe avantatge”.

Comparteix

Icona de pantalla completa