Diari La Veu del País Valencià
La Cavalcada de Reis de València va traure al carrer quasi 120.000 persones

El regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha fet aquest dilluns “un balanç positiu” sobre l’impacte d’aquest Nadal a la ciutat i ha aprofitat per a agrair l’esforç de totes les persones que han fet possible que “el #NadalVLC es consolide com una gran celebració a la nostra ciutat, que va reforçant-se any rere any”. En eixe sentit, dissabte passat en la Cavalcada de Reis prop de 120.000 persones van eixir al carrer per a rebre Ses Majestats en un esdeveniment on, per a Fuset, “s’ha aconseguit remarcar el caràcter artístic d’un espectacle de carrer adreçat a tots els públics” i “marcar una identitat pròpia amb aportacions en forma de cançons, personatges i carrosses que són ja identitat del Nadal valencià”. Dies abans, vora 2.000 xiquets li van donar en mà a la Missatgera Caterina i a la Bústia Reial les seues cartes durant el seu recorregut per la ciutat.

Pel que fa a la celebració de Cap d’Any, si l’especial Campanades À Punt amb Carolina Ferre i Eugeni Alemany va aconseguir un 6,4% d’audiència amb una mitjana de 98.000 espectadors, a la plaça de l’Ajuntament de València es calcula la presència de prop de 60.000 persones al llarg de tot l’acte, 10.000 més que l’any anterior. Des del consistori valencià es reconeix que aquest esdeveniment ha aconseguit enguany un gran impacte als mitjans de comunicació estatals “amb imatges impagables del cor de la nostra ciutat” i amb la novetat d’enguany: “Un complement familiar amb les campanades del migdia, que ens han sorprès gratament a causa de l’espectacular acollida del públic”, ha dit el regidor. A més, Fuset ha remarcat com a “especialment destacable l’èxit de la festa de les Campanades, que amb només quatre anys d’existència s’ha convertit en un clàssic que res té a envejar a les celebracions d’altres grans ciutats”.

D’altra banda, ha explicat que també s’ha consolidat el betlem artístic del Saló de Cristall, que en la seua quarta edició ha rebut la visita de 51.963 persones entre el 5 de desembre i el 4 de gener, de manera que ha ajudat, al costat del carrusel i de la pista de gel dels comerciants, a configurar un gran flux de visitants que també s’ha adreçat a la plaça de la Reina, on s’exhibia el betlem monumental, restaurat i ampliat els darrers anys. Entre l’oferta lúdica i familiar també destaca la gran acollida que ha tingut Expojove, amb vora 92.000 visitants, als quals cal sumar els xiquets de menys de quatre anys, que podien accedir gratuïtament i que s’estima que han sigut vora 16.500. La fira de joventut, reorientada els últims anys cap a una combinació de diversió i pedagogia, estava centrada enguany en el foment de la lectura.

“En el futur serà necessari continuar treballant en aquesta direcció –ha expressat Fuset–, això és, mantenint l’increment progressiu d’il·luminació decorativa també amb la participació del comerç de la ciutat i reforçant l’exitosa aposta per la pirotècnia introduïda ja en anteriors edicions del Nadal”. Fuset ha destacat que “el #NadalVLC és una festa cada vegada més visible a la ciutat i una aposta estratègica per a sectors econòmics com ara el comerç, l’hostaleria i el turisme”. A més, ha ressaltat la resposta del públic valencià i del visitant, “que ha participat massivament de les propostes oferides”.

Comparteix

Icona de pantalla completa