Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat, disposada a negociar amb FGV dins del marc legal

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que el Consell està “disposat a negociar tot el que siga possible” dins del marc legal amb els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i ha incidit que estan “en un diàleg permanent”.

Així s’ha pronunciat Puig en ser preguntat pels mitjans per la petició sindical que Presidència faça de mitjancera per a trobar una solució entorn de la reclamació de millores salarials per la qual s’han convocat aturades en Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

“Estem en un diàleg permanent; el que no podem fer, no ho podem fer. La legalitat no ens permet augmentar el sou més enllà del que podem; hem de complir la llei d’estabilitat pressupostària”, ha dit, per a reiterar que “dins del marc legal” estan disposats a negociar “tot el que siga possible”. La pujada del sou és una condició irrenunciable dels sindicats per a desconvocar la vaga, tot i que estan disposats a acceptar una pujada progressiva. El més important, ha indicat el president, “és el servei públic de mobilitat per als ciutadans”. “Ens dol que es veja afectat”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa