Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de FGV mantenen la vaga després de reunir-se amb la Generalitat

Continua la vaga en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant. Els sindicats han pres aquesta decisió després d’haver-se reunit aquest dimarts amb Francesc Signes, subsecretari de la Conselleria d’Habitatge, durant la concentració convocada per UGT, CCOO, SIF i SCF per a sol·licitar aquesta mediació i manifestar el seu “malestar” per “no poder tindre un conveni col·lectiu que supose la recuperació de drets, la qual cosa és una clara discriminació amb la resta del sector públic”.

Els representants dels treballadors no han “tret res en clar” de la trobada, tot i que consideren que “hi ha voluntat” per part del Consell de complir les reivindicacions de la plantilla.

Entre aquestes es troba, principalment, la recuperació progressiva del 10% de la massa salarial a la qual van renunciar per l’ERO de 2012 per a evitar l’acomiadament de 150 companys.

Segons han explicat des del sindicat SCF, el Consell “ha traslladat que estan veient si hi ha alguna possibilitat d’un augment” de sou i que intentaran fer-lo efectiu en 2019. Tot i que no han donat res per segur, des del sindicat creuen que la reunió ha anat “millor” de l’esperat, sobretot després que dilluns la consellera d’Habitatge, María José Salvador, assegurara que una pujada salarial “no és possible” perquè s’incompliria la llei d’estabilitat pressupostària.

En la trobada també s’ha parlat de les condicions laborals dels treballadors, que han aprofitat per a reclamar que la plantilla actual de FGV no és suficient per a prestar el servei que s’ofereix. Tot i la “bona voluntat” que “sembla” que es té des del Consell, els sindicats han decidit mantindre les aturades de moment.

Comparteix

Icona de pantalla completa