Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat obrirà una consulta pública per a abordar la regulació de les VTC a través d’un decret llei

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha traslladat a les associacions del taxi que la Generalitat “obrirà una consulta pública per a abordar la regulació de les llicències de Vehicles de Turisme amb Conductor (VTC) a través d’un decret llei del Consell”.

Domingo ha mantingut una reunió amb representants de l’Associació Gremial d’Acte-Taxis de València, la Confederació d’Autònoms del Taxi, ÚS, Associació de Taxistes de la Comunitat Valenciana, l’Associació Empresarial d’Acte-Taxis de la Comunitat Valenciana i Elit Taxi. Així, els ha traslladat la intenció de la Generalitat de “fer tot el que està en la mà de l’Administració per a restablir l’equilibri trencat entre les llicències de taxi i les de VTC”.

Per a això, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori publicarà en aquestes setmanes en el Diari Oficial de la Generalitat una “consulta prèvia per a sol·licitar l’opinió i participació de les organitzacions més representatives del sector per a estudiar les actuacions que es poden realitzar”.

Domingo ha apuntat que la Generalitat “vetlarà per la seguretat jurídica i aplicarà mesures que no comporten cap mena d’indemnització per a cap dels sectors afectats”. El decret llei impulsat pel govern espanyol ha habilitat les autonomies a actuar en la gestió de les VTC d’àmbit interurbà i els ajuntaments a abordar aquesta qüestió en l’àmbit urbà.

Així, l’executiu espanyol habilita les autonomies a modificar certes condicions d’explotació de les VTC en relació a les condicions de precontractació; de captació de clients; de sol·licitud del servei; de recorreguts mínims i màxims; de serveis horaris obligatoris, i d’especificacions tècniques dels vehicles.

El mateix decret reconeix als ajuntaments la seua competència en tot el que tinga relació amb els serveis de VTC en l’àmbit urbà sobre domini públic viari, gestió del trànsit urbà i la protecció del medi ambient.

Garantir la qualitat del servei

Domingo ha explicat que “el desequilibri produït en aquest sector pot incidir en la deterioració general en la prestació del servei i en un increment dels problemes de mobilitat per la congestió del trànsit i ambiental”. Una situació que la Generalitat vol evitar, així com també vol “vetlar per l’interés general dels usuaris per a poder garantir-los un servei de qualitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa