Diari La Veu del País Valencià
Paterna recorrerà contra la decisió de Medi Ambient de tombar Intu Mediterrani

L’Ajuntament de Paterna ha anunciat que recorrerà contra la resolució d’inadmissió de la sol·licitud d’avaluació ambiental del sector terciari Intu Mediterrani del servei d’Avaluació Ambiental Estratègica de la Conselleria de Medi Ambient. El consistori ha realitzat aquest anunci després de rebre la notificació d’aquest òrgan autonòmic pel qual desestima la sol·licitud que va realitzar en agost i en la qual demanava a aquest servei que realitzara l’Informe d’Avaluació Ambiental Estratègica necessari per al desenvolupament del complex comercial a Paterna (l’Horta Oest), ha informat en un comunicat.

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha afirmat que l’Ajuntament presentarà les al·legacions adients per a esmenar qualsevol tema tècnic que plantege la Conselleria de Medi Ambient i ha recordat que és “un procés llarg i costós”. La Conselleria de Medi Ambient, per part seua, ha assegurat que el procediment continua obert i el que s’ha plantejat és un tràmit d’audiència a l’Ajuntament de Paterna previ a l’admissió o inadmissió en el procés d’avaluació ambiental de la proposta d’ordenació del Sector Terciari Intu Mediterrani en els termes plantejats pel promotor.

Aquest projecte va propiciar la ruptura del pacte de govern a l’Ajuntament de Paterna en agost de l’any passat, quan l’alcalde va donar llum verda a la iniciativa en iniciar l’expedient de requalificació d’1,5 milions de metres quadrats i ho va fer, segons va denunciar Compromís, “a esquena” del seu soci de govern.

El promotor Intu va presentar a la fi de 2016 un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià contra la resolució de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques que va denegar l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) del primer projecte que va presentar la multinacional.

L’empresa britànica Intu Eurofound també ha reaccionat a la resposta de Medi Ambient i ha demanat al president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) que faça de mitjancera entre l’empresa i el Consell.

Comparteix

Icona de pantalla completa