Diari La Veu del País Valencià
Casado reivindica la tasca de Fabra, de Camps i de Zaplana, per a qui demana humanitat

El president del PP, Pablo Casado, ha reivindicat aquest dissabte el llegat de l’exalcaldesa de València Rita Barberá i dels expresidents valencians Alberto Fabra, Francisco Camps i Eduardo Zaplana, per al qual ha demanat “humanitat en el seu tracte penitenciari”.

Casado ha clausurat aquest dissabte a l’Oceanogràfic de València l’acte de presentació dels candidats del seu partit per a les tres principals ciutats valencianes: María José Català per a València, Luis Barcala per a Alacant i Begoña Carrasco per a Castelló. “El PP ha donat les millors pàgines de la seua història a la Comunitat”, ha assegurat Casado, qui ha situat el País Valencià com a “dic de contenció” enfront de l’independentisme, a causa del seu veïnatge amb Catalunya.

“Si algú ha fet alguna cosa mal, no som nosaltres els qui l’hem de jutjar, per a això hi ha separació de poders. Però, sí que podem jutjar el que s’ha deixat fet, això no ens ho taparà ningú”, ha dit Casado referint-se especialment a Camps i Zaplana. En aquest sentit, ha assegurat que fins que el PPCV va governar al País Valencià no hi havia l’autovia desdoblada, no s’invertia en infraestructures, les ciutats no estaven obertes al mar i l’interior no estava obert al turisme rural.

“Estic orgullós de les seues llums, però també hem de mirar avant. Malgrat les seues ombres, el PP va aconseguir superar anys de conformisme i fer de la Comunitat una regió líder al Mediterrani”, ha agregat.

A més, ha recordat que “altres també tenen problemes”, com amb el cas que afecta l’expresident de la Diputació de València, el socialista Jorge Rodríguez, o la “possible corrupció que van protagonitzar els últims governs de Zapatero”, en al·lusió a les contractacions amb Crespo Gomar, entorn dels quals des del PP donaran “la presumpció d’innocència que ells no estan donant”.

Sobre la figura de Rita Barberá, Casado ha retret que Ciudadanos va ser qui va exigir la seua expulsió en les negociacions per a la investidura de Mariano Rajoy en 2015 i 2016 i ha recordat que el PP va haver d’acceptar “les seues peticions humiliants” en aquest sentit.

“Ho va fer Ciudadanos per un acord de govern. Li ho vaig dir a les seues germanes [les de Baberá] i ara pense que ella, una vegada més, va anteposar els interessos de València i d’Espanya als seus, i ho va fer a petició dels mateixos que van demanar que Pilar Barreiro marxara per a pactar un govern a Múrcia”, ha agregat Casado.

Comparteix

Icona de pantalla completa