Diari La Veu del País Valencià
Uber convida el taxi valencià que utilitze la seua plataforma per a donar servei

El director a Espanya de l’empresa de vehicles amb conductor Uber, Juan Galiardo, ha convidat aquest dimarts els taxistes a sumar-se a aquesta plataforma per a prestar els seus serveis i ha confiat que puguen “superar el conflicte” amb aquest sector i treballar junts perquè, al seu judici, “hi ha mercat per a tots”. Així ho ha assegurat abans de participar en un debat sobre mobilitat a les ciutats celebrat a València, on la plataforma ha començat a operar aquest dimarts amb una flota que confia que arribe a 200 conductors “en els pròxims dies i setmanes” i amb la intenció d’arribar en breu a Alacant i a Elx.

Galiardo ha fet “una crida al sector del taxi perquè s’anime a utilitzar noves alternatives, com ara Uber”, i ha explicat que treballen “activament en això en molts llocs a Espanya amb l’objectiu de donar-li accés al sector del taxi a la plataforma”. “Confiem que puguem superar aquest conflicte i aquesta guerra del taxi, que no li interessa a la majoria de taxistes, excepte potser a un sector minoritari i sovint violent –ha apuntat–. La majoria també confia que hi ha lloc per a tots i vol treballar amb normalitat, amb radioemissores i amb aplicacions com Uber”.

Ha aplaudit que “per fi” s’haja posat en marxa el servei a València i ha sostingut que alternatives com la seua empresa “no li lleven treball al taxi, sinó tot el contrari, fa que cresca”, i ha apuntat que, per exemple, a Barcelona “la facturació del taxi no solament no ha baixat, sinó que ha pujat”.

“Hi ha mercat per a tots”, ha remarcat per a explicar que, encara que “els primers dies són complicats”, en el seu llançament a València pretén “arribar a 200 conductors en els pròxims dies o setmanes” i confia que “cada dia més conductors se sumaran a la plataforma i es podrà garantir el servei als valencians”.

“En les pròximes setmanes arribarem a l’eix d’Alacant-Elx, que té un potencial tremend amb un aeroport i un públic turista molt important”, ha assegurat el responsable d’Uber a l’Estat, qui ha recordat que en 2018 “quasi 700.000 persones” al País Valencià obriren l’aplicació.

Preguntat per les diferències d’un servei com Uber amb el taxi ha apuntat a “l’experiència d’usuari que aporten les tecnologies” i ha detallat punts com saber la tarifa per endavant, compartir-la, conéixer al conductor que farà el servei o valorar-lo. A més, ha explicat que la seua “major eficiència” possibilita tarifes un 20% més barates que el taxi perquè “el cotxe està utilitzat un percentatge de temps major i pots fer més viatges per hores que els serveis tradicionals”.

“Les llicències amb les quals operem ací són 100% emeses en la Comunitat Valenciana, compleixen estrictament la regulació, inclosa la ràtio 30/1, que fa que no puga haver-hi noves llicències i que lamentablement fa que els valencians tinguen menys alternatives de transport que els seus veïns de París o Londres”, ha assenyalat.

La regulació espanyola és en la seua opinió una de les més “restrictives d’Europa” i ha assenyalat que la mitjana de taxis més cotxes VTC per cada mil habitants a València és de 2,8, quan en ciutats com París o Londres és de 6 i 12, respectivament. “No sobren cotxes; al contrari, en falten per a poder donar un servei al públic que li oferisca alternatives per a deixar el cotxe particular a casa”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa