El govern espanyol acorda ajornar la cotització de les pràctiques universitàries fins al curs vinent

Els rectors celebren la decisió del Ministeri perquè suposaria un problema econòmic difícilment assumible per als centres universitaris
/ València
16 gener 2019 01:00h

El govern espanyol i la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) han acordat aquest dimecres que la cotització de les pràctiques externes universitàries no siga obligatòria abans del pròxim curs acadèmic 2019-2020.

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha coordinat i impulsat una reunió celebrada aquest dimecres amb el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i la CRUE sobre l'aplicació de la Disposició Addicional Cinquena del Reial decret llei 28/2018 per a la revaloració de les pensions públiques i altres mesures urgents en matèria social, laboral i d'ocupació.

En la reunió d'aquest dimecres, segons informa el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, a més d'aquest acord, "s'han exposat els arguments del govern [espanyol] i de les universitats, i CRUE ha compartit amb el govern [espanyol] l'esperit de la norma i els aspectes de la citada disposició que han de ser objecte de regulació", i que té un termini de tres mesos per al seu desenvolupament reglamentari. 

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha exposat la intenció de l'executiu de Pedro Sánchez de "construir els millors acords sobre aquesta qüestió amb l'objectiu únic d'afavorir l'activitat acadèmica d'universitats i estudiants", assegura. "És a dir, que les primeres no suporten despeses afegides i els segons guanyen en drets de protecció social", ha afegit.

En un altre comunicat, la conferència de rectors diu comprendre "que la intenció del govern [espanyol] de reconéixer el valor de les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants és molt positiva" i "celebra l'acord aconseguit en la reunió perquè l'entrada en vigor d'aquesta disposició no es produïsca abans del començament del curs acadèmic 2019-2020".

Fa dues setmanes, la CRUE va qualificar de "sorprenent" i "precipitada" la decisió del Govern de Pedro Sánchez d'obligar al fet que totes les pràctiques acadèmiques externes cotitzen en la Seguretat Social i advertia que podia suposar "un greu problema econòmic difícilment assumible per a les universitats", així com una "disminució del nombre de pràctiques oferides per les empreses i institucions" als estudiants universitaris.

next