Diari La Veu del País Valencià
Turisme augmenta la inversió en Fitur per a donar cabuda a més iniciatives empresarials

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat les novetats de la presència del País Valencià en la pròxima edició de Fitur 2019, que tindrà lloc en el recinte d’Ifema a Madrid del 23 al 27 de gener. Un dels principals canvis serà l’augment d’espai, ja que enguany el País Valencià comptarà amb 254 metres quadrats més que en 2018 per a poder donar cabuda a més iniciatives empresarials i encara més protagonisme als productes i les experiències dels assistents.

Així, ha assegurat que “les prop de 200 empreses que estaran presents enguany amb un espai de treball propi reforcen la nostra concepció d’aquesta fira com una gran oportunitat per a obrir-nos a nous mercats i oportunitats de negoci”. Per a fer-ho possible, Turisme ha augmentat la inversió en Fitur, que ha passat de rebre 726.443 euros en 2018 als 795.000 euros en 2019.

Colomer ha volgut posar en relleu que Fitur “és sempre la primera cita destacada de l’any per al sector turístic espanyol i valencià, així com un dels certàmens més importants en l’àmbit mundial”. No obstant això, tal com ha apuntat, “per a Turisme Comunitat Valenciana no és la primera cita de 2019, sinó que durant aquest mes ja hem mostrat tota la diversitat de la nostra oferta en altres certàmens internacionals, concretament a Àustria, Holanda, Noruega i Finlàndia”.

Cal tindre en compte que Turisme Comunitat Valenciana ha previst un intens calendari de fires, certàmens i esdeveniments promocionals per a 2019. En concret, té previst assistir a 29 fires de caràcter internacional i 21 certàmens estatals, a més de realitzar més de 200 accions promocionals per tot el territori.

Respecte a Fitur, i tal com ha apuntat el secretari autonòmic de Turisme, “està previst donar protagonisme als diferents productes i experiències que ofereix la nostra destinació amb l’objectiu d’atraure visitants i nous mercats mostrant una Comunitat Valenciana diversa, hospitalària i rica en atractius de tota mena, amb gran presència de la nostra oferta gastronòmica, cultural, patrimonial, d’interior, de costa, i esportiva”, entre d’altres.

Distribució de l’espai i novetats

En total, l’estand principal del País Valencià en Fitur, situat en la capçalera del pavelló 7 del recinte firal, comptarà amb un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes. Això suposa un augment important respecte a 2018, quan el pavelló valencià ocupava 1.799 metres quadrats.

A més, es mantindran els espais en la zona de Fitur LGTB i Fitur Festivals, que comptaran amb 36 metres quadrats cadascun d’ells en el pavelló 3.

Com a novetat, cal destacar que enguany s’exposarà per primera vegada l’oferta del País Valencià en la zona de Fitur Empreses, amb un estand d’Invattur que se situarà en el pavelló 10, en un espai de 20 metres quadrats. A això se sumarà un espai en la primera edició de Fitur Cinema, en el pavelló 2, amb dos espais modulars de 5 metres quadrats.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha incidit que “la nostra presència en aquests nous espais reforça l’aposta decidida per la innovació i les empreses de base tecnològica, que podran mostrar els seus avanços i projectes al sector, al mateix temps que destinarem una zona al producte cinematogràfic, fonamental per a posicionar-nos com a destinació turística de primer nivell”.

Així, ha apuntat que “enguany reforcem el turisme cinematogràfic des d’aquest espai en Fitur, però també amb un conveni de col·laboració amb l’Associació de Productors de la Comunitat Valenciana que ve a sumar-se als projectes que ja duem a terme amb les diferents Film Oficce valencianes a través de les línies nominatives que tenim amb Peníscola, Turisme València o Benidorm, entre d’altres”. El dia del País Valencià serà el dijous 24, i en ell es donarà el màxim protagonisme a Benidorm i l’obtenció del segell de destinació intel·ligent.

Característiques de l’estand

El País Valencià participa en Fitur amb un estand conjunt distribuït en tres illes diferenciades. En la primera d’elles s’integren les sis marques turístiques: València Turisme, Castelló Mediterrani, Benidorm, Turisme València, Alacant i Costa Blanca.

Al costat d’aquestes se situarà l’espai destinat al producte Festes, en el qual s’exposarà un monument de la Federació de Fogueres de Sant Joan, una Gaiata de l’Ajuntament de Castelló i maquetes falleres proporcionades per la Junta Central Fallera de València.

El segon espai està destinat a productes i empreses i compta amb un espai central de treball en el qual està prevista la presència de més de 40 empreses hoteleres i agències receptives distribuïdes en taules de treball. En aquesta zona està previst situar també les diferents associacions sectorials.

Per part seua, la zona expositiva de producte compta amb quatre grans blocs diferenciats: Mediterrani Cultural (amb la participació de 12 empreses), Gastronòmic (amb 19 empreses), Natural (16 empreses) i Actiu (29 empreses). Aquest espai disposa de nombroses taules de treball i una zona expositiva pròpia.

Finalment, l’estand compta amb espais destinats a la comunicació, amb dues sales de premsa per a realitzar presentacions, tres cabines de ràdio, un espai per a l’atenció a mitjans de comunicació i una plaça central en la qual es recolliran les diferents presentacions sol·licitades per institucions, associacions i empreses.

De la mateixa manera, es dona cabuda a tres espais destinats a la gastronomia, com són el ‘gastrobar’, la zona de ‘showcooking’ i una zona de tastos. Es disposa també d’una zona ‘business’, amb taules de treball de lliure disposició per als professionals del sector turístic.

“L’objectiu és ser capaços de mostrar en un espai que, per primera vegada, supera els 2.000 metres quadrats, tota l’oferta del nostre Mediterrani en Viu”, ha remarcat el secretari autonòmic, qui ha insistit que “durant els tres primers dies es donarà un enfocament merament professional, donant pas el cap de setmana a la participació de diferents empreses i entitats que puguen mostrar als visitants l’oferta més lúdica i experiencial”.

Finalment, cal apuntar que Turisme Comunitat Valenciana va adjudicar el disseny, construcció i muntatge de l’estand mitjançant concurs públic, per procediment obert, a l’empresa El Corte Inglés SA, per import de 484.092 euros més el 21% de l’IVA, l’oferta econòmica més avantatjosa de totes les presentades.

Es tracta d’un estand firal adaptable que a més d’utilitzar-se en Fitur també aprofitarà per a la presentació de l’oferta del País Valencià durant 2019 en altres 10 fires: World Travel Market Londres Intur Valladolid, IBTM World Barcelona, Madrid Fusion Madrid, Navatur Pamplona, Sevatur Sant Sebastià, Routes Europe Hannover, B-Travel Barcelona, Expovacaciones Bilbao i Aratur Zaragoza.

Comparteix

Icona de pantalla completa