La Generalitat té "un full de ruta propi" per a regular els VTC i "corregir la possible desproporció"

El Consell s'ha compromés a impulsar un decret llei per a gestionar els VTC en l'àmbit interurbà amb les mesures necessàries
/ València
18 gener 2019 01:00h
El DOGV ha publicat l\'inici de la consulta prèvia perquè el sector i les associacions puguen realitzar aportacions.

La consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat que la Generalitat té "un full de ruta propi per a regular els VTC (Vehicle de Transport amb Conductor) i corregir la possible desproporció que es produïsca davant l'augment" en l'àmbit interurbà del País Valencià. "Independentment de les decisions que es prenguen en altres autonomies", Salvador ha remarcat que el govern valencià ja ha decidit que regularà el sector dels vehicles de lloguer amb conductor mitjançant un decret llei del Consell.

Aquest dijous, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat l'inici de la consulta prèvia perquè el sector i les associacions puguen realitzar aportacions per a "aprovar el millor text possible", destaca l'administració en un comunicat. L'objectiu del Consell és que "els usuaris reben el millor servei" i, per a això, s'ha compromés a realitzar un decret per a regular els VTC.

En eixe sentit, cal recordar que el decret impulsat pel govern central ha habilitat les autonomies a actuar en la gestió d'aquestos vehicles en l'àmbit interurbà i als ajuntaments en l'urbà. Per tot això, Salvador ha garantit que s'adoptaran mesures en l'àmbit interurbà de competència de la Generalitat i ha demanat "la màxima participació del sector" en aquesta consulta, perquè passats els deu dies es puguen adoptar les mesures necessàries "al més ràpid possible".

next