Diari La Veu del País Valencià
El centre de menors de Bunyol deixarà de ser un centre de recepció i tornarà a ser d’acollida

El centre de menors de Bunyol (Foia de Bunyol) deixarà de ser un centre de recepció i tornarà a ser d’acollida, com ho era abans de l’estiu de 2017, quan es va establir com a punt de recepció després del tancament del centre del barri de Montolivet, a València, amb caràcter provisional. Així ho han assenyalat a Europa Press fonts de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que han indicat que “es compleix així l’acord que establia que aquest caràcter de recepció seria temporal i es revertiria a la fi de 2018 o principis de 2019”. Sobre el trasllat de menors, no s’oferirà informació per a preservar la integritat d’aquestos.

El PSPV de Bunyol ha explicat que la vicepresidenta i consellera de l’àrea, Mónica Oltra, va confirmar aquest dilluns a l’alcaldessa, la socialista Juncal Carrascosa, que el pròxim 18 de febrer “es revertirà l’actual centre provisional de recepció de Bunyol al que ha sigut durant les últimes dècades, un centre d’acollida-residència, una vegada expirat el temps de provisionalitat imposat per la Generalitat a l’Ajuntament”. “Des del grup socialista estarem expectants pel compliment de la data anunciada per la senyora Oltra per a la reversió del centre, sense descartar hui dia mobilitzacions contra la situació actual, reconeixent, això sí, el to conciliador de la vicepresidenta en la conversa amb l’alcaldessa i destacant que Bunyol, com a poble solidari i acollidor que és, ha complit”, ha agregat en un missatge en el seu compte de Facebook.

Segons els socialistes, s’ha acordat posposar les mobilitzacions –la primera estava prevista per al pròxim 3 de febrer a Bunyol– a l’espera que complisca el seu compromís. Precisament aquest dilluns el manifest elaborat pel govern municipal denunciant la situació en la qual es troba actualment el centre ha rebut el suport per unanimitat en el ple extraordinari convocat amb aquest únic punt en l’ordre del dia.

Comparteix

Icona de pantalla completa