Diari La Veu del País Valencià
El Senat aprova una moció d’Esquerra Republicana del País Valencià per a homenatjar Guillem Agulló

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha aconseguit aquest dimecres que s’aprove una moció seua en la comissió d’Interior del Senat amb l’objectiu de reivindicar la figura de Guillem Agulló i condemnar el seu assassinat per part d’un grup d’extrema dreta l’11 d’abril de 1993.

La moció redactada per Esquerra Republicana del País Valencià insta el govern espanyol a realitzar un acte d’homenatge de caràcter anual en record a les víctimes de delictes d’odi, així com a crear el fons Guillem Agulló, amb càrrec als Pressupostos Generals de l’Estat, com a fons estatal destinat a les indemnitzacions dels familiars de les víctimes de delictes d’odi.

Segons ha denunciat el senador Bernat Picornell, “hi ha famílies de primera i de segona, perquè algunes no han pogut accedir a les ajudes ja vigents”, i ha recordat les “constants amenaces que ha hagut de patir la seva família per part de la ultradreta espanyola, la mateixa que ha continuat amb el seu activisme pels carrers”.

Picornell també ha exigit que “es deixi de mirar cap a una altra banda, quan hi ha víctimes assassinades a ganivetades a mans de grups de l’extrema dreta nazi”. “Anem 25 anys tard a reconèixer aquest assassinat”, ha lamentat el senador, i ha recordat que “l’autor confés va ser condemnat a catorze anys de presó i només n’ha complert quatre”. “El seu assassinat no va ser casual, sinó a causa de la seva militància independentista i antifeixista, fet que demostra que l’assassinat de Guillem Agulló va ser un delicte d’odi, un assassinat a causa de les seves idees”, ha argumentat.

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Bildu, Podemos, el Grup Parlamentari Nacionalista i amb les abstencions del PSOE, el PP i el PNB.

Comparteix

Icona de pantalla completa