Diari La Veu del País Valencià
El Suprem arxiva una denúncia contra Sánchez que qüestionava l’acollida dels migrants de l’Aquarius

El Tribunal Suprem ha arxivat una denúncia presentada per un advocat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per haver permés que el vaixell Aquarius atracara al Port de València amb 629 persones rescatades al mar a bord.

La denúncia atribuïa a Sánchez delictes contra els drets de ciutadans estrangers, malversació de fons públics i omissió del deure de perseguir determinats delictes. El tribunal assumeix “íntegrament” la tesi de la Fiscalia, que considera que els fets que s’imputen a Sánchez “de cap manera tenen encaix en els tipus penals que es sustenta la querella”.

De fet, la Fiscalia considera que la decisió del Consell de Ministres “implicava proporcionar un tracte humanitari” i la “possibilitat de subsistència” a les persones embarcades, “molts d’ells menors d’edat”.

Per això, tant la Fiscalia com el Suprem consideren que és “una autèntica desmesura sense cap sentit pretendre assimilar aquesta conducta meritòria, que va meréixer l’aprovació de les autoritats europees, amb la idea d’una promoció il·legal o clandestina de la immigració de ciutadans estrangers, la sostracció de capitals públics per atendre’ls o l’omissió de perseguir delictes comesos per no se sap qui i no s’han acreditat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa