Diari La Veu del País Valencià
Ricardo Costa enceta la ronda de declaracions pel cas Gürtel aquest dilluns a l’Audiència Nacional

El jutge del cas Gürtel José de la Mata comença aquest dilluns la ronda d’interrogatoris en la causa que recentment va obrir per a investigar la responsabilitat de l’expresident valencià Francisco Camps en una adjudicació irregular a l’entramat de Correa relacionada amb Fitur 2009.

Quinze persones, entre testimonis i imputats, han estat cridades a declarar aquesta setmana en el marc d’aquesta causa oberta arran de les revelacions en el judici a la branca valenciana de Gürtel.

L’últim a comparéixer serà Camps, que ha estat citat divendres com investigat. Primer ho farà aquest dilluns com a testimoni l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa, que va ser qui va apuntar Camps com l’artífex d’un sistema il·legal de finançament del partit a través de contractacions fraudulentes amb la trama Gürtel, confessió, entre d’altres, que va motivar l’obertura d’aquesta causa.

Junt amb ell compareixeran altres 4 testimonis entre els quals figura l’excap de premsa de Camps, Nuria Romeral, que en el judici va sostindre que qui manava en el PP valencià era Costa, i l’exconsellera Paula Sánchez de León.

El dimarts serà el torn de, entre altres, el capitost de Gürtel, Francisco Correa, al qual seguiran dimecres i dijous, respectivament, els seus subordinats Pablo Crespo i Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’, els quals també en el citat judici van corroborar les suposades irregularitats comeses en el PP valencià.

El jutge els ha citat a petició de la Fiscalia, que considera que per les dates en què es va fer aquest contracte no hauria prescrit el delicte, motiu pel qual només s’investiga aquesta contractació i no unes altres de les quals també hi havia sospites.

L’única cosa per la qual s’investiga Camps en aquest cas és per un contracte per a la fira turística Fitur de 2009 adjudicat a l’empresa de la trama Orange Market, que va fer alhora treballs per a campanyes electorals del PPCV.

Es tracta de l’adjudicació de l’expositor “Grans esdeveniments” que va formalitzar la directora general de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana, Salvadora Ibars (citada dimecres), i ara el jutge vol aclarir si ella va rebre indicacions dels seus superiors per a donar-li’l a Orange Market.

Se sospita que aquestes instruccions van poder vindre de Camps, partint com a base de les revelacions de Costa i els integrants de la xarxa en el judici de la branca valenciana de Gürtel.

Comparteix

Icona de pantalla completa