Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri d’Indústria treballa amb el sector automobilístic per a signar un acord estratègic en els propers dies

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha revelat aquest dilluns que s’ha reunit amb representants de la Ford al mateix temps que ha avançat que està “treballant amb el sector en un acord estratègic” que espera poder signar “en els pròxims dies” i que pretén que marque el “futur” de l’automoció a l’hora d’escometre canvis tecnològics i cap a la transició ecològica.

Maroto ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la 37a edició del Saló Internacional de Ceràmica per a Arquitectura, Equipament de Bany i Cuina, Pedra natural, Matèries primeres, Esmalts, Colors Ceràmics i Maquinària (CEVISAMA) que se celebra en Fira València en ser preguntada per la situació de la planta de Ford Almussafes (la Ribera Alta), després de l’anunci de la companyia nord-americana d’emprendre una reestructuració de tot el seu negoci a Europa per a tornar a tindre rendibilitat.

La titular d’Indústria ha avançat que està treballant en un acord estratègic per a donar “estabilitat” al sector de l’automoció. “El nostre compromís amb el sector és mantindre totes les unitats productives, crear ocupació i continuar creixent per a mantindre el lideratge espanyol com a segon exportador i fabricador de cotxes”.

Maroto s’ha compromés així a mantindre la indústria d’automoció espanyola enfront de “competidors tan importants com Àsia, on s’estan electrificant” els vehicles i “desenvolupant tecnologies”.

“Ací [a l’estat espanyol] encara tenim tecnologia poc avançada”, ha admés, però confia que l’acord estratègic que s’està dissenyant cree un “entorn per a treballar amb sector tant en la mobilitat com en les inversions que requereix el sector per a poder fer una transició ordenada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa