Diari La Veu del País Valencià
Quasi 2.000 alumnes de València participen en els tallers municipals per a previndre l’addicció als jocs d’atzar en línia

Uns 2.000 alumnes de 4t de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de 31 centres educatius de la ciutat de València participaran durant aquest curs escolar en els tallers Ludens per a previndre l’addicció als jocs d’atzar en línia entre la joventut. El programa, creat des de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València i desenvolupat des del servei municipal de Drogodependències de l’Ajuntament valencià, “resulta imprescindible per a dotar de les eines adequades els i les joves així com els seus educadors”, segons ha explicat la regidora de Sanitat, Maite Girau.

Així mateix, la regidora ha recordat que “existeix un increment de l’oferta dels jocs d’atzar, sobretot joc en línia, que està adreçada principalment a la població juvenil”. En eixe sentit, les dades de les enquestes que s’administren durant els tallers Ludens reflecteixen que molts menors gasten diners en jocs d’atzar i que alguns d’ells podrien considerar-se com a jugadors problemàtics o fins i tot patològics.

El programa consta de dos sessions d’una hora cadascuna en les quals s’aborden les característiques dels jocs d’atzar, especialment en línia; l’addicció al joc; anuncis publicitaris, sobretot els d’apostes esportives, i testimonis de persones que pateixen ludopatia. El taller finalitza amb alguns consells i l’aclariment dels dubtes que plantege l’alumnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa