Diari La Veu del País Valencià
Mobilitat, turisme i Veneçuela, els tres eixos que tensen de nou els socis del govern de la Nau

VALÈNCIA. La pròxima campanya electoral no s’espera dura entre els partits de l’esquerra valenciana. Procedents de governs de coalició, les crítiques entre ells podrien perjudicar-los, desmotivar el vot electoral i, fins i tot, propiciar que la dreta obtinga suficient suport com per a tornar a governar. Així, des de la ciutat de València els grups municipals d’esquerra ja han deixat entreveure que la seua campanya serà positiva i sense un atac directe cap als seus aliats de govern. Tot i això, les diferències entre Compromís, el PSPV i València en Comú comencen ja a percebre’s al govern de l’Ajuntament de València, unes discrepàncies que han quedat paleses al ple municipal d’aquest dijous.

Quan només resten tres mesos per a tancar la legislatura, els grups municipals al govern de la Nau inicien el seu distanciament, malgrat que les seues diferències les intenten amagar amb discurs i bones paraules, recordant que no hi ha cap conflicte intern i que es garantirà l’estabilitat del consistori valencià. Així, un dels principals aspectes de dissens torna a ser la mobilitat a la ciutat, un dels temes que ha tingut més controvèrsia al llarg del govern municipal i amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, al capdavant.

Tot ha arrancat amb la moció presentada pel grup popular a favor de la paralització i reversió dels carrils bici de l’avinguda del Regne de València, carrer d’Alacant i avinguda de Burjassot. Una mesura que també ha comptat amb el suport del grup Ciutadans, que ha inclòs el carril bici del carrer de Colom. Davant d’aquesta proposta, que en un principi s’hauria de considerar oposada a la filosofia i a les mesures adoptades pel govern de la Nau, el grup socialista ha decidit presentar una moció alternativa que ha arribat als mitjans de comunicació, però que no havia passat pel consens del conjunt del govern municipal, tal com han indicant fonts de Compromís. De fet, el regidor del PP Alberto Mendoza ha aprofitat l’ocasió per a titllar “d’humiliació al senyor Ribó i Grezzi” l’alternativa socialista i ha expressat que aquesta ha servit perquè Sandra Gómez “tinga els seus micromoments de lucidesa electoralista”.

Després dels procedents intercanvis i converses al si del govern de la Nau, l’equip de govern ha presentat, finalment, una moció alternativa de consens, que ha mantingut part de la proposta socialista però incorporant que “el consens” que es reclama des del PSPV també s’aconseguisca “fent servir els instruments de participació establits en aquest mandat, com ara la mesa de mobilitat, les Juntes de Districte i els pressupostos participatius”. La portaveu socialista al consistori i candidata a l’Alcaldia, Sandra Gómez, també ha eixit a aclarir l’ocorregut: “Hi ha hagut una discrepància durant tota la setmana entre els grups que formem part del govern en com afrontar aquest tema. Nosaltres hem tingut una postura: evitar que la mobilitat estiga sempre en el terreny de la confrontació política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa