Diari La Veu del País Valencià
Albiol (EUPV): ‘Els ciutadans del PV no tenen perquè pagar per les errades del Castor’
RedactaVeu / València

Per a la parlamentària d’EUPV Marina Albiol “estem davant d’un negoci rodó per a l’empresa de Florentino Pérez, un sobrecost que solament es pot qualificar d’escandalós, i que demostra que aquest projecte estava destinat a omplir les butxaques de quatre, no a garantir cap subministrament de gas”.

Albiol ha afirmat que en cap cas, aquests 1.400 milions d’euros -3.789 milions d’euros, si es paguen a terminis fins al 2038- han de repercutir en els ciutadans i ciutadanes, “nosaltres no hem de pagar les malifetes d’altres.

“En aquesta problemàtica hi ha noms i cognoms, si algú ha de pagar per un magatzem perillós, inútil i caríssim, són aquells que van permetre que aquest projecte es portara endavant, però mai els ciutadans i ciutadanes, que han hagut de patir centenars de sismes de diversa intensitat”, ha manifestat.

La diputada recorda que les pressions de l’empresa Escal UGS i del BCI, sobre el Ministeri d’Indústria, han sigut contínues perquè òbriguen de nou el magatzem de gas. “Inclús s’ha aplegat a donar per descomptat que tornarà a funcionar, ens pareix molt greu, si tenim en compte els terratrèmols que han sigut provocats pel subministrament de gas, i que, a dia de hui, encara continuen. Els beneficis de quatre magnats no estan per damunt dels interessos de les poblacions costaneres del Baix Maestrat”, ha defensat.

Tancament ja

Albiol finalitza afirmant que en aquest assumpte, l’única opció raonable i acceptable és el tancament definitiu del magatzem i la planta del Castor, “això és el que demana la ciutadania del Baix Maestrat, estem davant d’un projecte que representa un perill per a les poblacions veïnes, els riscos superen en molt els beneficis”.

Comparteix

Icona de pantalla completa