Diari La Veu del País Valencià
El Jutjat rep un atestat de la Guàrdia Civil sobre l’incendi de Cullera
Europa Press/ València

La Guàrdia Civil va remetre al jutjat l’atestat elaborat sobre l’incendi declarat aquest cap de setmana a Cullera, després que es disparara un castell de focs artificials malgrat estar prohibit, ja que estava decretat el nivell 3 de preemergència.

La Benemèrita va obrir una recerca com a conseqüència de l’incendi, que va arrasar 3,4 hectàrees, i després de realitzar les diligències pertinents ha elaborat un atestat que ja ha remès a l’òrgan judicial.

Per la seua banda, la Generalitat ha obert un expedient sancionador sobre aquest tema, sobre el qual el president, Alberto Fabra, ha comentat que quan es concloga, s’adoptaran les mesures oportunes i s’imposaran les sancions pertinents.

Els fets es remunten al passat dissabte, quan l’Ajuntament de Cullera va disparar en la localitat un castell de focs artificials en honor la seua patrona, que va provocar un incendi que va arrasar 3,4 hectàrees.

Prèviament al llançament del castell, el Consorci de Bombers va remetre un fax dirigit al primer edil del municipi, Ernesto Sanjuán (PP), en el qual li advertia que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat havia decretat per a aquesta jornada el nivell de preemergència 3 per risc extrem d’incendi forestal.

En el fax es recordava a Sanjuán que, segons la Llei Forestal del País Valencià, estan prohibits els espectacles pirotècnics que se celebren en terreny forestal o en franja de 500 metres al voltant d’aquest, postil·lant-se en el citat document “cosa que li notifiquem en relació al castell de focs artificials d’aquesta nit en la muntanya de Cullera”. Malgrat açò, es va disparar el castell.

Després d’aquests fets, l’Ajuntament va suspendre una ‘mascletà’ prevista per a l’endemà diumenge, ja que seguia decretat el nivell 3 de preemergència.

Comparteix

Icona de pantalla completa