Diari La Veu del País Valencià
Albiol: ‘La nostra lluita en la UE és impedir la privatització de la sanitat pública valenciana’

RedactaVeu / València

La candidata d’EUPV-Els Verds al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha explicat que la Carta de Dret de la Salut dels ciutadans i ciutadanes de la UE que s’està impulsant, “avalua el dret a la protecció de la salut, un dret amenaçat per la privatització dels sistemes públics de salut, l’exclusió sanitària, els repagaments i les retallades.

Per a Albiol, la UE “ha de garantir aquest dret, i més concretament al País Valencià, on especialment patim el deteriorament de la sanitat pública, amenaçada per les privatitzacions que ha permès i generat la gestió del PP”.

La candidata d’esquerres afirma que la UE ha de garantir una “cobertura sanitària universal, global, gratuïta, amb finançament, provisió i gestió publica”, per la qual cosa des d’EUPV “demanem que la legislació europea blinde els serveis públics de salut, perquè no ocórrega el que ha passat i està passant al País Valencià en mans del PP”.

La candidata d’esquerres qualifica “d’intolerable la permissivitat de la UE respecte les privatitzacions” ja que els serveis de salut “no poden estar sotmesos a la llei del mercat i als negocis d’uns pocs, com ha passat al País Valencià”.

Per aquesta raó, Marina Albiol ha indicat que “és hora que això es canvie, que es frene eixa política privatitzadora i que es revertisquen els centres sanitaris que ja tenen eixa gestió privada per a tornar a ser pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa