Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana que es tanque Castor ‘quan es constate la relació amb els terratrèmols’
RedactaVeu / Europa Pres / València

El portaveu del PP en les Corts, Jorge Bellver, ha informat que el seu grup ha registrat una proposició no de llei (PNL) sobre el magatzem de gas Castor en el qual insten al Consell a sol•licitar al Govern de l’Estat que, una vegada concloguen tots els informes encarregats en relació a l’activitat que realitza la planta enfront de la costa de Vinaròs, “i es confirme la relació causa-efecte entre la injecció de gas i els sismes, s’adopten les mesures necessàries per dur a terme la paralització definitiva de l’activitat de gas i el tancament del magatzem subterrani”.

Bellver, en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, ha explicat que aquesta iniciativa també preveu que se sol•licite al Govern central la remissió “sense demora” dels informes de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), de l’Institut Geològic i Miner Español (IGME) i els encarregats a experts independents, “a mesura que estiguen finalitzats”.

A més, els ‘populars’ reclamen a l’executiu espanyol que adopte les “accions corresponents per exigir responsabilitats que puguen derivar-se de la tramitació i explotació de les autoritzacions concedides”. En aquest sentit, recorden que el Ministeri de Medi ambient va concedir a l’abril de 2010 -amb el PSOE en el Govern- l’autorització d’ocupació del domini públic marítim terrestre per a les instal•lacions i que al juny d’aqueix any es va publicar l’autorització administrativa.

D’aquesta manera, en l’apartat de l’exposició de motius de la proposició no de llei, els populars recorden que Les Corts es van pronunciar en sessió del 24 d’octubre de 2013 sobre el tancament definitiu i permanent de la planta d’emmagatzematge de gas. Igualment, indiquen que des del passat mes de setembre, a l’entorn del golf de València, a l’entorn del magatzem subterrani de gas natural Castor, enfront de la costa de Vinaròs, s’han registrat més de 500 moviments sísmics, algun de 4,2 en l’escala de Richter.

Comparteix

Icona de pantalla completa