Diari La Veu del País Valencià
Una secretària autonòmica compara un centre d’acollida de dones ‘amb un hotel’

RedactaVeu / València.

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, ha criticat durament les declaracions de la secretària autonòmica de Serveis Socials i Solidaritat, Lucía Cerón, en la comissió de Política Social de les Corts, on ha comparat un centre d’acollida per a dones amb vulnerabilitat i en risc d’exclusió social amb un hotel. “Ens sembla lamentable la comparació. És una barbaritat que Cerón haja arribat a dir que el centre està sobredimensionat i que les retallades estan justificades perquè aquest centre no és un hotel”.

López Barceló ha demanat la rectificació a la secretària autonòmica, qui posteriorment ha intentat matisar les seues paraules. “Sense dubte no ho ha aconseguit. És indignant que aquesta siga la concepció que té el PP dels centres d’acollida, que han de ser llocs dignes, on les dones i els seus fills puguen tenir garantides totes les seues necessitats. Cal recordar que es tracta de persones molt vulnerables, que necessiten ajuda i sensibilitat”, ha subratllat la diputada d’esquerres.

La parlamentària afegeix: “La rectificació de Cerón encara ha sigut pitjor, perquè ha intentat justificar les seues paraules dient que les dones no estan en un hotel i han de treballar la seua independència i tractar aquest lloc com si fóra sa casa. Sense dubte, la senyora Cerón volia amb aquesta afirmació justificar la retallada de personal en base que les dones han de realitzar les tasques domèstiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa