Diari La Veu del País Valencià
La PAH València exigeix condicions dignes per als advocats del torn d’ofici
RedactaVeu / València

La PAH de València ha fet públic el seu suport a l’acció de lluita que les advocades i advocats del torn d’ofici i assistència jurídica gratuïta han convocat per a aquest dijous, dia 4 de juny de 2014, a les 12,00 h. en la Ciutat de la Justícia, al temps que ha exigit condicions dignes per als advocats del torn d’ofici i de justícia gratuïta.

En un comunicat fet públic aquest dimarts, la PAH “lamenta” que la Conselleria de Justícia i Benestar Social publicara l’Ordre 2/2012, per la qual es redueixen les retribucions dels advocats d’ofici, contrari a l’interès públic.

“No es pot justificar de cap manera” que al País Valencià “es pague menys pel mateix treball que en altres comunitats, i és insuportable que a més es pague tard, com els endarreriments que en aquest moment els deuen”, denuncia en el comunicat de premsa.

Discriminació dels advocats del País Valencià

D’altra banda, la PAH València considera que una millora “necessària de les actuals condicions laborals” dels qui exerceixen de procuradors i d’advocats del torn d’ofici “és el reconeixement i pagament real de totes i cadascuna de les gestions que s’estan realitzant”, entre les quals destaca “tots i cadascun dels incidents que sorgeixen dins del procediment, com per exemple, revisar liquidació d’interessos, taxació de costes, oposició a l’adjudicació, oposició al desallotjament i sol•licitud del RD 27/12 segons la Llei 1/2013”.

“Si la Generalitat vol superar l’actual discriminació, a més de pagar més i a temps, ha de modificar els barems”, assegura la PAH València.

Imatge d’arxiu d’una protesta dels advocats del torn d’ofici davant la Ciutat de la Justícia de València.

Així mateix, la PAH subratlla el paper “essencial que els advocats i advocades del torn d’ofici i justícia gratuïta tenen en els procediments d’execució hipotecària” i que considera “insubstituïble”, i explica que “així com els demana la seua major dedicació i qualitat per a defensar els interessos de les persones que poden perdre el seu habitatge, amb el mateix afany i fermesa està al seu costat i defensa braç a braç la seua lluita, hui i quan faça falta”.

Per aquestes raons, la PAH de València manifesta que assumeix “com a pròpies” les seues reivindicacions –les dels advocats- i exigeix a les administracions públiques que “assumisquen la seua responsabilitat d’aconseguir un servei públic de la major qualitat” perquè “sí que es pot”.

Comparteix

Icona de pantalla completa