Diari La Veu del País Valencià
El PSPV de Cullera demana la dimissió de Sanjuán i que es pague la defensa
RedactaVeu / Cullera

El portaveu socialista considera “que els veïns ja vam tindre prou patint les conseqüències de l’autorització per part de l’alcalde del castell de focs que va ocasionar el foc, com per a, a més, ara haver de pagar-li entre tots l’advocat que el defense”. “Seria una autèntica burla que carregara eixa despesa a l’ajuntament perquè va ser una decisió personal seua, desoint els advertiments dels bombers, i per tant ha d’assumir totes les conseqüències de la seua acció”, ha afegit.

Així mateix, Jordi Mayor ha apuntat que si després de la declaració es manté la seua imputació, “Sanjuán haurà de dimitir”. Mayor creu que “és l’única eixida honrosa que li quedarà si és coherent amb les seues pròpies paraules”, en referència al compromís del primer edil d’assumir les responsabilitats de tota mena que es derivaren de la seua decisió.

En cas que això no ocórrega, Mayor ha instat el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, perquè force l’alcalde a anar-se’n. “Si el cap del Consell és coherent amb la seua suposada tolerància zero amb càrrecs polítics imputats, ara tindrà una oportunitat d’or per a demostrar-ho i netejar de polítics sospitosos les institucions”, ha reptat Jordi Mayor.

D’altra banda, Mayor ha demanat explicacions a la Generalitat sobre l’expedient obert de l’incendi, del qual no es tenen notícies. “No vull pensar que estan tractant de retardar-ho al màxim perquè hi ha un càrrec del PP implicat”, ha manifestat, “però la veritat és que la justícia va més ràpida que ells”.

Dany a la imatge turística

Mayor ha afegit que la notícia de la imputació “danya la imatge i el prestigi de la ciutat”, en plena temporada turística, “transmetent la sensació de tindre un ajuntament gestionat a l’estil d’una república ‘bananera’ per un grup de polítics amb poc de trellat”.

Finalment, el portaveu socialista creu que l’episodi “representa un pas més en la desintegració del règim de Sanjuán, qui ha desgovernat l’ajuntament durant més d’una dècada d’esquena als ciutadans, portant-lo a la ruïna més absoluta en tots els sentits” i ha advocat per un canvi en 2015 “perquè els veïns de Cullera tinguen un govern decent, preparat i que els tinga en compte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa