Diari La Veu del País Valencià
Mehta carrega en el seu comiat contra el tracte de Madrid a Les Arts

Zubin Mehta: ‘Potser València hauria de fer un moviment independentista’

Europa Press / València

El mestre indi ha culpat l’administració estatal de la rebaixa que any rere any ha anat patint el Palau de les Arts -de 32,5 milions en 2005-2006- perquè “si hi ha una crisi general -s’ha preguntat- per què segueixen donant nou milions al Liceu i 400.000 euros a València?. Què passarà després del 9 de novembre a Catalunya?’, ha plantejat en referència a la consulta sobiranista.

Sobre el Govern valencià, ha comentat que li consta que ha mantingut contactes amb Madrid per a intentar millorar la situació i ha revelat que va mantenir ahir una “trobada positiva” amb el cap del Consell, Alberto Fabra, en què aquest li va prometre “que no s’aplicarien més retallades a les Arts”.

Mehta ha agraït tots aquests anys de treball a la intendent, Helga Schmidt; a l’exdirector de l’Orquestra de la Comunitat -una de les millors d’Europa, ha remarcat-, Lorin Maazel, i al públic.

Així mateix, ha deixat la porta oberta a tornar en 2016 si millora la situació encara que és conscient -ha dit- que no serà “un jardí de roses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa