Casado ofereix els advocats del PP a les famílies que vulguen recórrer contra la llei de plurilingüisme

El líder popular es regira contra la llei aprovada per les Corts que estableix un mínim d'hores lectives en valencià per a garantir l'aprenentatge de les dues llengües cooficials
27 desembre 2019 17:19h
El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat que posarà a disposició de les famílies que vulguen els serveis jurídics del partit per a recórrer contra la llei de plurilingüisme. / EP

ALACANT (EFE). El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha donat suport a les mobilitzacions contra l'aplicació de la llei de plurilingüisme a les zones castellanoparlants i ha oferit tots els recursos jurídics del PP a les famílies valencianes perquè puguen recórrer contra la norma aprovada per les Corts l'any 2018.

En declaracions als periodistes, Casado s'ha referit a la implantació en el curs escolar 2020/2021 de la llei de plurilingüisme en Secundària, Batxiller i FP segons la qual el 25% de les assignatures troncals haurà de donar-se en valencià. El líder popular ha criticat "el pancatalanisme" del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al qual ha acusat de voler imposar, a través de la llengua, "el seu model identitari".

Casado ha recordat que "hi ha comarques amb exempció legal perquè no s'impartisca valencià", per la qual cosa no entén que "s'impose aquest 25%", i ha anunciat que el PP posa a la disposició de les famílies tots els seus recursos jurídics perquè puguen recórrer contra aquesta mesura.

"No volem que l'independentisme català tinga aquesta via d'accés. La Comunitat Valenciana és molt més que un apèndix de Catalunya, és una llàstima que alguns separatistes vos vegen com un annex d'una fantasmagòrica construcció que mai ha existit", ha assenyalat als periodistes.

Casado ha destacat que té família il·licitana i ha assenyalat que no permetrà que es tracte els valencians d'aquesta forma, ja que, segons ha advertit, "es comença per l'educació i s'acaba portant al Congrés proposicions de llei per a la independència".

next