Iglesias insisteix en el govern de coalició i diu que si Sánchez "no recapacita ara, ho farà després"

El líder de Podem es mostra convençut que el PSOE "rectificarà" i no cometrà "la irresponsabilitat" de portar la ciutadania a unes noves eleccions
4 juliol 2019 13:35h
Segons Iglesias, Sánchez "cometria un error" si optara per repetir eleccions. / ACN

MADRID. El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha insistit aquest dijous en la creació d'un govern de coalició entre el PSOE i Podem, i s'ha mostrat convençut que si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez "no recapacita ara, ho farà després". Segons Iglesias, Sánchez al final "rectificarà" i no cometrà la "irresponsabilitat" de portar la ciutadania a unes noves eleccions. En declaracions a la premsa, ha afirmat que Podem ja "s'ha mogut" perquè està disposat a "negociar un govern de coalició" i, al final, l'acord entre les dues formacions "anirà bé". "Tard o d'hora", ha dit, el PSOE negociarà amb Podem "un govern de coalició" com ha fet a algunes autonomies. "Crec que acabarà passant", ha dit, perquè "nosaltres estem sent sensats i coherents".

Segons Iglesias, Sánchez "cometria un error" si optara per repetir eleccions: "Si Sánchez i el PSOE porten el país a una repetició electoral, els ciutadans no ho entendrien" i "no crec que cometen una irresponsabilitat d'aquest tipus". 

Ha assegurat que, per a la seua formació, "això no va de cadires", però "hi ha una certa obsessió per les cadires per part del PSOE, que no en vol deixar anar ni mitja". "Crec que l'obligació dels progressistes és posar-nos d'acord amb una solució sense menystindre els gairebé 4 milions de ciutadans que van votar Podem i que tenen dret a veure's representats amb la proporcionalitat que correspon al govern".

next