El parlament britànic dona llum verda a l'acord de Johnson per al Brèxit

La nova majoria conservadora aprova un pla que prohibeix que el període de transició vaja més enllà del 31 de desembre del 2020 
20 desembre 2019 17:52h
Johnson va guanyar les passades eleccions amb majoria absoluta. / ACN

VALÈNCIA (ACN). El parlament britànic ha aprovat aquest divendres l'acord del primer ministre, Boris Johnson, per al Brèxit. La nova majoria conservadora eixida de les eleccions del 12 de desembre ha permés donar llum verda amb facilitat a l'acord al qual Johnson va arribar amb Brussel·les a l'octubre. La llei per al Brèxit ha estat aprovada amb 358 vots a favor i 234 en contra, cosa que autoritza l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea el 31 de gener.

L'àmplia majoria de Johnson li ha permés, a més, endurir el seu full de ruta per al Brèxit i prohibir que el període de transició vaja més enllà del 31 de desembre del 2020. Un cop aprovat per la Cambra dels Comuns, el text entrarà en fase de comissió i, després, haurà de passar per la Cambra dels Lords abans de la seua entrada en vigor.

La notícia ha estat ben acollida per Brussel·les, que també ha fet notar la preocupació per la limitació del període de transició. El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha assegurat que l'aprovació de l'acord per al Brèxit és un "pas important", però ha remarcat que la "igualtat de condicions" és una "obligació" per a negociar la relació futura.

next