Diari La Veu del País Valencià
La platja tancada d’Alcossebre, pendent dels resultats de les anàlisis de Conselleria

VALÈNCIA. La platja de Les Fonts d’Alcossebre (el Baix Maestrat) continua tancada aquest dimarts i la Generalitat espera que demà es tinguen els resultats per a poder obrir-la de nou. La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha explicat que estan fent anàlisis “per tots els llocs”, però que està donant-se una situació “misteriosa”, ja que les mostres de la Generalitat indiquen un resultat diferent a les del consistori de la localitat.

La platja roman tancada des de dimecres passat després de detectar-hi contaminació d’origen fecal. La Conselleria, que va prendre noves mostres durant la setmana, va advertir del tancament d’aquesta zona de bany fins que els resultats analítics dels mostreigs realitzats aporten valors d’acord amb una qualitat d’aigua apta per al bany. L’Ajuntament d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, de fet, ha posat a la disposició dels banyistes un servei d’autobusos per a traslladar-los a altres de les platges de la localitat.

“No s’està fent servir una única mostra i estem tenint molta prudència perquè mai havia succeït que els positius de la Conselleria isqueren negatius en els resultats de municipis”, ha destacat. En aquesta situació, Mollà ha destacat la importància d’establir un pla “ample” en una qüestió que ja ha implicat quasi deu platges en els últims dos mesos. Amb aquest pla, es proposaria un estudi complet que recollira els problemes de la gestió de la xarxa de séquies.

En aquest sentit, la consellera també ha garantit que, tot i la contradicció entre els dos resultats, les anàlisis de la Generalitat estan “certificades, passades per filtres i pels tècnics”. Tot i això, segons la consellera, la duplicitat de resultats provoca “dificultats a l’hora de trobar un únic focus” sobre les causes de la contaminació.

Durant juny i juliol es van tancar les platges del Puig de Santamaria; Massamagrell; la Pobla de Farnals; Port Saplaya, d’Alboraia, i la Malva-rosa, la Patacona i la Devesa de València. Davant la situació, les institucions implicades van decidir crear una comissió tècnica per a continuar amb el mostreig de les platges i fer un estudi de profunditat de l’impacte de l’abocament d’aigües fecals en les séquies.

Comparteix

Icona de pantalla completa