Troben al port de Tarragona el cos d'una persona desapareguda per la llevantada que ha patit Catalunya

La víctima és un dels dos ocupants d'un vehicle que va ser arrossegat pel riu Francolí la matinada de dimarts a dimecres
24 octubre 2019 23:00h
Pla general d'un vehicle arrossegat per l'aiguat en una de les lleres del riu Francolí, al terme municipal de Montblanc. / MAR ROVIRA, ACN

TARRAGONA (ACN). El cos que s'ha trobat aquest dijous a la vesprada a les aigües del port de Tarragona pertany a una de les cinc persones que van desaparéixer en el marc de la llevantada que va afectar especialment la Conca de Barberà i la llera del riu Francolí la matinada de dimarts a dimecres. Segons ha pogut saber l'ACN, es tracta d'una de les dues persones que viatjaven dins d'un cotxe que va ser arrossegat per la crescuda del riu. 

Uns operaris que treballaven en la neteja de la zona sud de l'àmbit portuari tarragoní han observat un cos surant a l'aigua i han donat l'avís a Salvament Marítim, que hi ha desplaçat una embarcació i ha traslladat el cadàver a terra ferma. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de les actuacions.

Cap a les nou de la nit l'autoritat judicial ha procedit a l'alçament del cadàver, que s'ha traslladat al tanatori.

D'aquesta manera, el balanç de danys personals de la llevantada queda establit en quatre desapareguts i dues víctimes mortals –el veí d'Arenys de Munt que va ser arrossegat per la riera quan intentava anar a buscar el seu cotxe i ara un dels dos homes de vora 70 anys que es va endur el riu a l'Espluga de Francolí–. El cotxe, un Hyundai de color vermell, ha aparegut destrossat a quatre quilòmetres de l'Espluga, ja en terme de Montblanc.

Pel que fa als desapareguts, són una mare de 60 anys i el seu fill de 43 que estaven dins d'un bungalou que va ser arrossegat pel riu Francolí a Vilaverd i del qual s'han trobat restes aquest dijous al matí sota un pont de la Riba; l'altre ocupant del vehicle arrossegat a l'Espluga, i un camioner belga, el camió del qual també s'ha localitzat aigües avall d'aquesta població.

next