Diari La Veu del País Valencià
El PP demana la dimissió del gerent de l’EMT per estar treballant mentre es produïa la major part del frau

VALÈNCIA. L’oposició continua fent passar per l’adreçador el govern municipal pel frau de quatre milions d’euros a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València. La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Català, ha demanat, de nou, la dimissió del gerent de l’EMT, Josep Enric García Alemany. En aquest cas, perquè la declaració jurada de la treballadora acomiadada mostra que el directiu de l’empresa ja s’havia incorporat de les vacances i estava treballant quan es va produir l’estafa de 3,3 milions d’euros, d’un total dels 4 que es van defraudar a l’empresa.

La primera de les transferències de la cap d’administració, Celia Zafra –acomiadada quan es va descobrir el frau–, es va produir el passat 3 de setembre. En aquell moment, el gerent estava de vacances. Ara bé, segons el testimoni de la treballadora, García Alemany es va incorporar a les seues responsabilitats el passat 9 de setembre, però no va ser informat de les transferències que estaven produint-se al si de l’entitat i que, a partir d’aquesta data, van provocar la fugida de 3,3 milions d’euros, més del 80% de la quantitat estafada.

El PP, a més, ha demanat la convocatòria de la Junta General d’Accionistes per a demanar la destitució del president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, i també, perquè es relleve el secretari assessor extern del consell d’administració per un secretari municipal habilitat nacional. A més, des del grup popular denuncien que, malgrat fets que es van produir, es decidira ratificar el gerent el passat 7 d’octubre i s’apujara el sou fins als 75.000 euros.

Qui tampoc va ser conscient del frau que estava produint-se va ser la cap de gestió, Maria Rayón. La treballadora estava en còpia dels correus electrònics que va enviar CaixaBank –l’entitat bancària des de la qual es van realitzar les transferències– a Celia Zafra el passat 17 de setembre en què advertia que faltaven documents per a poder efectuar la transacció.

La treballadora estava de baixa mentre es produïa el frau, però va mantenir la signatura electrònica –com ja va admetre el president de l’EMT, Giuseppe Grezzi– i, per tant, podia autoritzar transferències. Ara bé, segons va explicar el també regidor de Mobilitat, Rayón no va llegir els correus electrònics que li arribaven i aleshores no es va assabentar de les irregularitats que s’estaven cometent en l’empresa.

Ara, la portaveu del PP i els regidors i consellers de l’EMT Marta Torrado i Carlos Mundina han presentat una denúncia davant la Inspecció Provincial de Treball per a apuntar directament a la situació laboral d’aquesta treballadora. De fet, en el ple municipal del passat 17 d’octubre, el regidor no va aclarir en qui estaven delegades les funcions de la cap de gestió. Només va fer referència que les transferia “al seu equip”.

Comparteix

Icona de pantalla completa