El PP tanca la porta a abstindre's per a fer Sánchez president i ja anuncia que "dificultarà" la investidura

Aguirre i Díaz Ayuso s'han pronunciat a favor de l'abstenció per a evitar que el líder socialista arribe a acords amb les forces independentistes per a governar
10 juny 2019 13:45h
"No només no facilitarem la investidura de Sánchez, sinó que la dificultarem", ha sentenciat el secretari general del PP, Teodoro García Egea. / ANDREA ZAMORANO

MADRID. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha tancat la porta de manera contundent aquest dilluns a la possibilitat que el PP s'abstinga per a facilitar una investidura de Sánchez i evitar, d'aquesta manera, un acord del líder del PSOE amb les forces independentistes. 

En una roda de premsa després de la reunió de l'executiva del partit, García Egea ha assegurat que el PP "no és un partit frontissa ni ho ha sigut mai ni té la voluntat de ser-ho". 

"No només no facilitarem la investidura de Sánchez, sinó que la dificultarem", ha sentenciat en resposta a les manifestacions de l'expresidenta del PP de Madrid Esperanza Aguirre i de la candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Totes dues s'han pronunciat en les últimes hores a favor d'aquesta abstenció per a evitar, han apuntat, que Sánchez haja de tancar acords amb els independentistes per a governar.

Egea ha rebatut d'aquesta manera les declaracions a Onda Cero de Díaz Ayuso, que s'ha alineat aquest dilluns amb el discurs de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, i s'ha mostrat partidària que el PP s'abstinga per a investir Sánchez i evitar que el líder del PSOE arribe "a cap mena d'entesa" amb les formacions independentistes.

"Sánchez no és el president que nosaltres voldríem ni molt menys", ha dit la candidata del PP a presidir la Comunitat de Madrid, però "si es pot evitar" que Sánchez siga una altra vegada president del govern amb el suport de les forces independentistes "ho preferiria". "Es fa molt dur que un tipus de política com la que hem suportat en els últims mesos seguisca endavant i es facilite per part nostra", ha conclòs.

La direcció del PP, però, ha volgut tancar aquesta possibilitat de manera expressa després de la reunió a la seu de Gènova d'aquest dilluns. García Egea ha afirmat que al PP "tots pensem que no és un partit frontissa, sinó de govern, i seguirem així". Ha insistit que Sánchez només pot repetir com a president si pacta amb els independentistes, però que "la pilota no està a la teulada del PP, sinó a la de Sánchez".

Segons García Egea, aquest és un debat que "interessa" al PSOE, el partit que "ha inventat" aquesta possibilitat de l'abstenció. Per això ha emplaçat Sánchez a "trucar a la porta" de les forces que el van fer guanyar la moció de censura, és a dir, Podem, el PNB i les forces independentistes.

next