El PPCV ampliarà la denúncia a À Punt després que la intervenció detectara fraccionament en 14 contractes

Els populars demanen que algú del Consell es responsabilitze de la situació en què es troba la televisió pública
3 juliol 2019 14:02h
Els populars estudien ampliar la querella a Empar Marco. / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha anunciat que el seu grup presentarà una ampliació de la denúncia presentada per presumpta prevaricació i malversació de cabals públics en À Punt després de tindre coneixement que la Intervenció de la Generalitat hauria detectat un fraccionament en 14 contractes menors.

"Existeix un informe de la Intervenció, al qual ha tingut accés aquest grup, en el qual l'òrgan fiscalitzador detecta 14 contractes menors que haurien d'haver sigut objecte d'un mateix contracte i no haver-se trossejat", ha explicat la dirigent popular, que ha precisat que l'informe diu que "hi ha un evident fraccionament de contractes per a evitar acudir a la licitació publica i adverteix que l'entitat manté vigents contractes laborals temporals que poden ser irregulars".

Així mateix, segons Ortiz, la Intervenció insisteix que "els llocs d'alta direcció haurien de seleccionar-se mitjançant un procediment que garantisca publicitat i concurrència, i no a dit".

La secretària general del PPCV ha recordat que el 21 de desembre del 2018 el PP va presentar a Paterna una querella per prevaricació i malversació de cabals públics, ja que ja existia "un primer informe de la Intervenció, que també el Síndic de Comptes feia seu, on es parlava d'una sèrie de contractes amb una situació irregular en referència a com s'havien realitzat".

Eixos contractes menors, ha prosseguit, "subscrits per la societat amb diferents persones físiques sembla que cobreixen salaris de personal no contractat". Al mateix temps hi ha una adjudicació d'un contracte per import de prop d'1,4 milions a una empresa de Mediterráneo Media, propietat d'un regidor socialista de Benifaió (la Ribera Alta), que segueix el seu curs, ha agregat.

"És a dir, fa dos anys que fan el mateix i dos anys que la Intervenció continua posant les mateixes objeccions. I dos anys que segueixen els directius de la radiotelevisió valenciana sense donar la cara i sense responsabilitzar-se de res", ha lamentat Ortiz, que ha criticat que no hi ha "propòsit d'esmena" en eixa manera d'actuar, i per això "algú haurà de dir si està bé o està malament".

Estudien ampliar la querella contra Marco

Per això, i com que la Intervenció els "dona la raó", demanaran la incorporació a la causa de tots els informes i auditories que detecten irregularitats, fraccionament de contractes i contractacions irregulars, com ocorre amb els llocs d'alta direcció.

Així mateix, demanaran la prova testifical dels qui han informat d'eixos documents i estudiaran l'ampliació de la querella "per la possible responsabilitat de la directora de l'entitat [Empar Marco] a causa de la nefasta situació financera d'À Punt, que segueix sense presentar els seus comptes".

Ortiz ha assegurat que troba a faltar que "algú" des del Consell es responsabilitze políticament de la situació en què es troba la radiotelevisió valenciana, encara que "això de donar la cara no està molt de moda en aquest govern".

next