El PPCV i Ciutadans exigeixen a Puig que done explicacions sobre les ajudes a empreses del seu germà

El jutge cita com a investigats Rubén Trenzano i Francis Puig per un suposat frau de subvencions atorgades a les mercantils Comunicacions dels Ports i Mas Mut Produccions
29 octubre 2019 12:40h
La citació de Rubén Trenzano i Francis Puig es produeix arran d'una querella interposada pel PPCV per les ajudes al foment del valencià concedides a les mercantils del germà del president. / PPCV

VALÈNCIA (EFE/EP). La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Eva Ortiz, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que comparega a les Corts per a donar explicacions sobre "què passa amb les subvencions que han anat a parar a empreses del seu germà". "Són diners públics, que deixe d'amagar-se", ha manifestat en un comunicat.

Ortiz ha fet aquestes declaracions després que s'haja conegut que un jutge ha citat a declarar el 10 de desembre com a investigats el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, i el germà del cap del Consell, Francisco Puig, per un suposat frau de subvencions. Francis Puig és responsable de les empreses Comunicacions dels Ports i Mas Mut Produccions.

La citació es produeix arran d'una querella interposada pel PPCV per les ajudes al foment del valencià concedides a les mercantils per una suposada prevaricació, malversació de cabals públics i frau de subvencions. 

La popular ha remarcat que el president té "molta responsabilitat en aquest assumpte". I ha afegit: "El que demana de nou el grup parlamentari popular, i ja són diverses vegades, és que Ximo Puig comparega i done explicacions del que passa amb les subvencions que han anat a parar a empreses del seu germà".

"Que deixe d'amagar-se; són diners públics, diners de tots els valencians, i Ximo Puig té molta responsabilitat en aquest assumpte", ha manifestat la dirigent del PP.

Cantó exigeix la dimissió de Trenzano

Per la seua banda, el síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha exigit la dimissió del director general de Política Lingüística del Consell, Rubén Trenzano. A més, ha demanat explicacions al president del Consell, Ximo Puig.

"L'imputat de Compromís de la setmana és el director general de Política Lingüística", ha assenyalat Cantó, qui ha lamentat que "s'use la política lingüística com un 'xiringuito'". 

Cantó també ha posat en la diana Ximo Puig, a qui considera que "és necessari investigar" malgrat que "els còmplices del tripartit, inclosa la consellera de Transparència, s'obstinen a evitar-ho". Sobre aquest cas en concret, ha dit: "Va més enllà perquè fa créixer la sospita sobre la família Berlusconi de Morella, que torna a incrementar la seua xifra de negoci sota el tripartit".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next